Sunday, January 6, 2019

MY WEEK 52: A DIFFERENT CHRISTMAS AND LAHTI WITH THE GIRLS

Om ni vill gå och kika på vad jag planerade för den här veckan så kan ni göra det här. Annars så fortsätt läsa. 

If you wanna go see what I planned for this week you can do so here. If you don't then just keep reading.På måndagen klädde jag mig i min nya jultröja och tog mig till mamma där vi firade med att äta god mat och glögg och presenter. Det här var första julen med mammas härliga katter så även de hade några presenter under den icke-existerande julgranen. Jag hade köpt åt dem och bra att jag gjort de då ingen annan tänkt på dem. Sen åkte vi och hälsade på pappa och därifrån åkte jag iväg till Ws föräldrar där han redan varit ungefär hela dagen. Första julen då jag firar med även andra än bara min egna familj. Nu har jag ju en liten extra familj. Där fick jag komma direkt till julbordet och det passade bra. Även där blev det god mat och presenter. Det var riktigt roligt att få vara med på en lite annorlunda jul för en gångs skull. På kvällen när vi skulle hem så kom vi till bushållplatsen och bussen kom inte, eller den var mycket sen. Kan berätta att det var lite kallt då jag verkligen inte var klädd för det i mina strumpbyxor och strumpor. Men vi överlevde och kom hem helskinnade.

On Monday I put on my new Christmas sweater and took myself to my mom's place where we celebrated with good food and presents. This was the first Christmas with moms cats so even they had a few presents under the non-existing Christmas tree. I had bought them a few and good that I had since no one else had thought of them. Then we went to see dad and from there I went to Ws parents where W had been the whole day.  First Christmas when I celebrate with someone else too then just my own family. Now I have this extra-family. There I got to come straight to the Christmas table and that was perfect. Even there it was good food and presents. It was really nice to see a bit of a different Christmas. In the evening when we were on the way home we came to the bus station and the bus didn't come, or at least it was a lot late. I can tell you that it was not fun to stand in the cold waiting for it. I was not dressed for it with my stockings and socks. But we survived and came home in one piece. 
Tisdagen började på samma sätt som varje dag alltså med morgonmål. Sen åkte vi tillbaka till Ws föräldrar för att äta mera julmat till lunch. Det var helt supergott och nu har jag nog ätit så mycket julmat att huhu. Kanske det är bra att man får det bara under ett par dagar i året. Sen åkte vi hem dit det skulle komma lite killar för att spela. Jag tog såklart datorn i famnen på soffan och skrev på blogginlägg. För en gångs skull slog inspirationen för fulla muggar och det blev verkligen skrivet. Så skönt att få gjort.

Tuesday started the same way as every morning and that is breakfast. Then we went back to Ws parents for some more Christmas food for lunch. It was really good and now I have eaten so much Christmas food. Maybe it is good that you only get it a few days of the year. Then we went home and some of the guys came over to play cards. I took my computer in my lap and started writing blog posts. For once inspiration struck and I really got some written. So nice to get a lot done. På Onsdagen var planen att jag skulle gå till Freda och jobba på morgonen men W sa att han går och spelar på kvällen så jag bestämde mig för att hänga med honom på morgonen. Sen tog jag en sväng och hälsade på pappa och när jag kom hem så for W iväg till sin kompis och jag blev ensam.

On Wednesday the plan was to go to Freda and work in the morning but W told me that he was going to a friend to play in the evening so I decided to spend the morning with him. Then I went and saw dad and when I came home W left and I was left alone. 


Torsdagen började härligt med huvudvärk för mig. Jag tog datorn med till sovrummet vilket jag verkligen inte normalt brukar göra. Satt där och i något skede tog en liten tupplur för att få bort huvudvärken. Jag låg och sov när W kom hem från sin kompis. Inte mycket jag gjorde den dagen kan jag säga. Fick lite gjort medan W låg bredvid mig på sängen. Det var mysigt.

Thursday started with a lovely headache. I took my laptop to the bed which I do very rarely. I sat there doing some blogthings and then took a small nap to get the headache away. I was sleeping when W came home. I didn't do much that day. I got some done while W was laying beside me on the bed. It was nice. På fredagen skulle jag och de andra Brunchbrudarna iväg till Lahtis för att hänga då Kati åker iväg på utbyte till Norge för ett halft år. Före det så var jag och W till Stockmann och köpte en födelsedagspresent åt den lilla 2 åringen som skulle ha födisfest på lördagen. Och vi var även en sväng via Espresso House för att lite njuta av livet typ. Sen åkte jag iväg till Kontula där jag blev upp plockad in i bilen. På vägen dit fick jag dåliga nyheter men höll ändå hoppet uppe. Vi for iväg till Lahtis och fick se Katis fina lägenhet. Jag ville flytta in direkt ungefär. Vi satt och åt och drack och pratade om allting. Och spelade lite relationspelet eller datespelet eller vad man nu vill kalla det. Vi gick i säng alldeles för sent men det är okej ibland.

On Friday I and the other Brunchbrudarna were going to Lahti to hang out with Kati since she is going to Norway for half the year. Before that, me and W went to Stockmann to buy a present for the little 2-year-old with a party on Saturday. And we even went to Espresso House to enjoy life for a moment. Then I went to Kontula where I would meet the others. On the way, I got some bad news but kept the hopes up. We went to Lahti and got to see Kati's amazing apartment. We sat and ate and drank and talked about everything. And played the relationship game or dategame or what you wanna call it. We went to bed way too late but that is okay sometimes. 


Lördagen började med brunch i Lahtis och det var verkligen supermysigt. Man borde definitivt ha mera bruncher. Sen fick vi gräva i Katis loppishög av kläder och många av oss hitta mycket bra. Jag höll mig borta för det mesta men 2 träningstoppar fick jag med mig i alla fall. Jag har alldeles för mycket kläder just nu så jag vill inte ens titta på mera. Efter det hoppade vi in i bilen och åkte tillbaka till Helsingfors. Jag träffade W på Järnvägsstationen för att vi skulle gå på födelsedagskalas. I bussen fick jag mera dåliga nyheter och grät nästan hela vägen till kalaset. Kalaset var supermysigt. Precis som ett 2 års kalas skall vara och jag är glad att jag gick trots dåliga nyheterna. Efter kalaset åkte vi till Ws kompis och var där tills sena natten.

Saturday started with brunch in Lahti and it was supernice. Brunch should be a more often happening thing. Then we got to go through Kati's fleamarket bags of clothes and many of us found a lot. I kept myself away since I have way too many clothes but I got 2 workout tops. After that, we jumped in the car and went back to Helsinki. I met W at the railway station since we were gonna go to the birthday party. In the bus, I got some more bad news and cried almost the whole way to the party. The party was super cute. Just like a 2 years party should be and I was happy I went even though the bad news. After the party, we went to a friend of Ws and came home very late. 


På söndagen gjorde jag inte mycket speciellt eller åtminstone så kommer jag inte ihåg något speciellt. Var en sväng och hälsade på pappa och åt stora mängder godis.

On Sunday I did nothing special or at least I can't remember doing anything special. Went and visited dad and ate a lot of candy. 

Jag vet att jag nämnde att jag fick dåliga nyheter i det här inlägget och just nu så vill jag inte gå mera in på den biten av mitt liv, men jag ville ändå nämna det så att ni kanske förstår varför alla inlägg just nu kommer lite sent ut. Just nu så håller jag mig på ytan.

I know that I mentioned that I got some bad news in this post and right now I don't wanna go in on that part, but I wanted to mention it so that you might understand why all the post are coming a bit late. I am right now just trying to keep on the surface. No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...