Monday, December 24, 2018

MY WEEK 51: GOING BLONDE AND GETTING READY FOR CHRISTMAS


På måndagen så gick jag och W till julmarknader med min mamma och hennes kompis. Det här är något som jag och de alltid gör varje år. Tidigare har det varit Kvinnornas Julmarknad men eftersom den inte var alls i år så måste vi välja andra att gå på. W kom med detta år. Det var riktigt roligt och jag träffade några bekanta och det är aldrig fel. Vi gick Vanhan och sen internationella marknaden. Efter det gick jag och W till Espresso House i Forum för en kaffe (och en varm choklad). Det har blivit vårt ställe för vi går nästan alltid dit när vi är i stan. Sen gick vi några butiker runt till det var dags för mig att gå till Freda. Jag gick dit och fick världens överraskning när fina Teija kom genom dörren. Rakt från Mozambique till träningen. Helt sjukt roligt att se henne. Träningen gick bra trots snö och halt, men ingen föll eller skadade sig så ingen fara. På vägen hem var jag en sväng till butiken och kom på varför jag oftast inte gör det ensam. Jag har inga krafter helt enkelt. Jag lyssnade på en webinar om Kick Off och kan verkligen inte vänta. Sen blev det film framför tvn. Nån Avengers.

On Monday I and W went to some Christmas markets with my mom and her friend. This is something me and they do every year. Usually, it is the women's Christmas market but since that wasnät held at all this year we had to go elsewhere. W came with us this year. It was a lot of fun and I saw some friends and that is never wrong. We went to Vanha and the international market. After that, I and W went to Espresso House in Forum for a coffee (and a hot chocolate). It has become our place since we almost everytime we are in the city we go there. Then we looked around in a few shops before I had to go to Freda. I got the biggest surprise when Teija walked in. Straight from Mozambique to workout. It was so nice to see her. The workout went great even though there was snow and it was quite slippery, but no one fell or hurt themselves so it is all good. On the way home I went to the store and remembered why I usually don't do it alone. I don't have any strength to carry.  I listened to a webinar about Kick Off and I can't wait. Then we watched a movie in front of the tv. Avengers. 
Tisdagen började för min del vid 8 på morgonen. Jag har lite börjat ändra tiden då jag stiger upp och det är inte alltid klockan 7. Jag gjorde mina normala morgongrejer och sen satt en stund och gjorde blogg-grejs. I något skede steg även W upp. Till morgonmål hade vi bananacream med hallon och det var supergott. Lunchen bestod av kycklig, ris, majs, tomat och gurka. Super gott det också och något vi lagar ganska så ofta.
Efter lunchen åkte vi iväg efter ett Herbalife-paket som hamnat helt konstigt i Månsas trots att det stod helt rätt adress på den. Jag måste ta och undersöka detta då jag inte vill gå efter de från Månsas mera. Jag öppnade paketet snabbt hemma och det var rakt iväg till gymmet. Jag sprang 7 minuter på springmattan igen. Det är något jag tänker jobba på och kanske gå någon gång ensam för att bara lite springa. Det var roligt att träna igen. Mande är helt supersällskap. På vägen hem gick jag efter ett paket från Hagnäs också och där var jätte mycket folk. Julen gör alla galna. När jag kom hem så åkte W iväg till en kompis och jag blev ensam. Jag städade lite och tittade lite på tv och sånt. Vid halv 12 gick jag i säng.

Tuesday started for me at 8 o'clock. I have started changing the time I get up and I am not getting up 7 every day. I did my usual morning routine and then did some blogging. At some point, W got up and we had banana cream with raspberries for breakfast. It was delicious. Our lunch was chicken, rice, corn, tomatoes, and cucumber. It was delicious and it is something we do quite often. 
After lunch, we went to get a Herbalife-package that had somehow ended up in Maunula even though it had the right address on it. I have to check this because I really don't wanna go after them from Maunula. I opened the package fast at home and then left to go to the gym. I ran 7 minutes on the treadmill. It is something I am gonna work on and I might go alone at some point to just run. It was a good workout again and Mande is a great company. On the way home I went after a package from Hakaniemi and there were a lot of people. Christmas makes people crazy. When I came home W left to go to a friend and I got to be home alone. I did some cleaning and watched some tv and things like that. At around half 12 I was in bed. 


På Onsdagen åkte vi till Katajanokan Kartano för att äta jullunch med Ws föräldrar. Jag kan säga att huhu det var verkligen supergott och det var riktigt roligt att spendera tid med dem. Efter det åkte vi till dem där jag tänkte att jag skulle göra lite jobb på datorn men när jag kom dit så fick jag fråga att komma och shoppa. Så jag nappade på det istället och gick med Teija och shoppa. W blev där och fixa på bilen som han och hans pappa jobbar på. Jag fick se den och nog har de en bit att gå ännu. Jag och Teija gick i några butiker och hon hittade de hon behövde. Sen gick vi till Freda för att hänga en stund före träningen. Träningen gick helt super trots att mina armar var sjuka efter tisdagens träning. Jag kan säga att plankka var inte det lättaste. Efter träningen gick vi till backen och åkte, eller försöker åka, backe. Underlagen vi hade var inte riktigt så bra, men roligt var det ändå. Det finns en video på instagram så kolla in den. Jag hade sagt tidigare åt W att jag skulle vilja åka pulkabacke och se så universum gav mig det.
När jag kom hem så åkte W iväg igen och jag blev ensam. Tittade lite på tv och hoppade i duschen. Planerade att städa på morgonen. Jag gick i säng redan halv 11 för en gångs skull.

On Wednesday we went to Katajanokan Kartano for some Christmas lunch with Ws parents. I can tell you that it was so delicious and it was a lot of fun to spend time with them. After that we went to their place and I had planned on doing some work on the computer but when I got there I got a message asking me to come shopping. So I took that offer and went shopping with Teija. W stayed there to do some work on the car that he and his dad are working on. I got to see it and they do have work ahead of them. I and Teija went through a few stores and she found what she needed. Then we went to Freda to hang out a while before the workout. The workout was nice even though my arms were sore from Tuesday's workout. I can tell you that planking was not easy. After the workout, we went to the hill and went down it or tried to slide down it. The things we were sitting on didn't slide as well as we thought but we had fun anyway. There is a video on Instagram if you wanna see a snippet. I had earlier said to W that I wanted to go and do that and the universe gave me what I asked for. 
When I came home W went to a friend again and I was alone. Watched a bit of tv and jumped in the shower and planned to clean the apartment in the morning. I went to bed at half 11 for once. Torsdagen började med att jag vaknade upp 6:30 och gjorde allt jag brukar göra på morgonen före jag tog i tag med städande av lägenheten. Det gällde att springa upp till vinden ett par gången och till källaren en gång men nu ser här helt bra ut så det var nog värt det. W kom hem vid 13-14 tiden och han var nog nöjd och hämtade med sig ett paket från Kuivalihakundi som han beställt helt sneaky utan att säga något. Jag blev glad och i den fanns 3 påsar beef jerky. Så gott. La även ut detta på instagram och kom med i deras story. Sen åkte jag iväg för att hämta nagellacken från Cesarsshop. Det kan hända att några andra lack också kom med då jag var dit. Efter en sväng till Tokmanni och Smarket så gick jag vidare till Camilla där vi skulle färga mitt hår, äntligen. Det här har vi pratat om i en evighet. Fören vi kunde börja så måste jag ju först leka med Lellona och Limppu. Det var bara roligt att se dem. Lellona har blivit så stor. Sen när barnen var i säng så kunde vi äntligen börja och jag hade sagt åt W att det kommer att ta länge. Ändå så skicka han meddelade vid 11 tiden att kommer jag hem och sover. Det är en grej att varje gång jag far till dem så stannar jag länge. Några gånger har jag blivit övernatt också. Vi bara pratar och pratar och pratar om allt. Jag missade sista bussen och det blev taxi men det betydde också att jag inte hade så bråttom och Camilla kunde ännu locka mitt hår. Jag önskar att hon bodde närmare så att hon skulle kunna fixa mitt hår varje dag. Den dagen då pengar inte är ett problem så vet ni då. Jag är så sjukt nöjd över hur det blev att se ut.

Thursday started with me getting up at 6:30 and doing all I do in the mornings before I took on cleaning the apartment. It involved me running up to the attic a few times and once to the basement but now it does look a lot better so it was worth it. W came home around 13-14 and he was happy and had with him a package from Kuivalihakundi that he secretly had ordered. I got happy and there were 3 bags of beef jerky. So delicious. I put a few pictures on Instagram and ended up in their story. After that, I went to go pick up the nail polishes from Cesarsshop. There is a possibility that a few others also made it home from there. After a quick look in Tokmanni and Smarket, I went to Camilla's where we were gonna dye my hair. Finally. This was something we had talked about a while. Before we could start I first had to play with Lellona and Limppu. It was a lot of fun to see them. Lellona is such a big boy. When the kids were in bed we could finally start and I had told W that it would take long. But still, he sent a message at 11ish asking if I was coming home to sleep. It is a thing that when I go there I am always there for hours. A few times I have stayed the night. We just talk and talk and talk. I missed the last bus which meant I had to take a cab but that also meant that there wasn't any hurry and Camilla could curl my hair. I wish she lived right next door so that she could do my hair every day. The day money isn't an issue she has got a job. I am so happy with how my hair is now. 


På fredagen var planen att jag skulle fara iväg tidigt för att shoppa julklappar men det gick inte alls så och största delen av dagen gick till att bara slöa. Vid 5 tiden på kvällen så kom jag iväg och lyckades till och med få nästan alla klappar köpta så det var ganska så bra. Jag var glad. Jag kom hem till ett tomt hem och tittade en julfilm och packade in klappar. En väldigt lugn dag helt enkelt.

On Friday the plan was to get out pretty early to go shopping for Christmas presents but that didn't really happen and most of the day went to just laying around. Around 5 o'clock I got out and managed to almost get all the presents which were really nice. I was happy. I came home to an empty home and watched a Christmas movie and wrapped presents. A very slow day. Lördagen gick också till att gå och shoppa julklappar. Jag skulle hitta några ännu och for iväg till Itis för att kolla runt lite. Jag lyckades spendera många timmar där och för första gången lyckades jag även påriktigt glömma nycklarna hemma. Bra just då, eftersom W också var ute och köpte presenter så jag kunde inte gå direkt hem. Så efter att jag varit en tid i Itis så tog jag metron till Rauttis och satte mig ner på Espresso House på te och ett kex. Sen fick jag gå runt ännu i några butiker för att döda tid och vänta att W skulle vara hemma så att jag skulle kunna gå hem också. På Sokos lyckades jag få med ett nagellack som jag lite drömt om. Det finns ett annat som jag också drömt om men den fanns inte där och jag hade en supertrevlig försäljare som försökte allt för att hjälpa mig hitta den, men det gick inte. Jag måste ta och fortsätta leta efter den. Jag lyckades gå kring 12 000 steg.

Saturday also went to buying christmaspresents. I had a few I still needed to get and went to Itis to check out the stores. I managed to spend many hours there and also for the first time forgot my keys at home. Good, since W also was out shopping so I couldn't get home. So after Itis I went to Rautatientori and sat down at Espresso House for a tea and a cookie. Then I killed some time going through a few more stores waiting for W to get home. In Sokos I managed to find a nailpolish I really wanted. There is another one I also wanted but there wasn't any of it. I had a nice saleswoman who really did everything to help me find it but to no help. I have to keep looking for it. I walked around 12 000 steps. 


På söndagen så beställde vi mat via Wolt för första gången och vi valde Chalupa. Maten var riktigt bra och kom väldigt fort så det var positivt. Senare på kvällen var jag och W till butiken för att fylla kylskåpet och köpa pepparkaksdeg och tårtdeg så att vi skulle kunna baka lite till julen. Så kvällen gick till det att vi bakade dem och sen var klockan så mycket att vi gick i säng. En ganska så lugn dag före julen. Skönt.

On Sunday we used Wolt for the first time and got food from Chalupa. The food was delicious and it came fast so that was nice. Later in the evening, we went to the store to fill our fridge and buy gingerbread dough so that we could bake some for Christmas. So in the evening, we did that and after that, it was so late that we went to bed. A very slow day before Christmas. It was nice. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...