Monday, December 17, 2018

MY WEEK 50: THE LUCKY BASTARD AND PROTEIN TREATSPå måndagen hade jag som sagt en ledig dag och hade inte gjort mycket planer för dagen. Jag tänkte att vi skulle ta och städa och gå till butiken för att fylla kylskåpet. Vi fick lite städat nog men annars var det än ganska så lugn dag då W kom ihåg Halo spelet och fick lust att spela det så han kopplade in XBoxen till tvn. Jag satt och skrev och flyttade bilder till extern hårdskiva. En av Ws kompisar kom hit även och de spelade en stund. Jag åkte sedan iväg på träningarna till Freda och det var en helt super träning igen. Vi hade nog helt sjukt roligt som det kanske syns i klippen. Sen på vägen hem köpte jag några nya pennor och vi gick tillsammans med W till Lidl för att köpa mat. Ganska basic måndag helt enkelt. Vi lagade hamburgare med fiskpinnar.

On Monday I had as I said a free day and didn't have many plans. I was thinking that we could clean and go to the store to fill the fridge. We got some cleaning done but otherwise, it was quite a chill day. W remembered Halo and got the urge to play it so he got the Xbox set up to the tv. I sat and wrote and moved around some pictures to the external hard drive. One of Ws friends came over and they started playing with MTG. I went to the workout at Freda and it was great. We had a lot of fun as you can maybe tell by the clips. On the way home I bought some new pens and then with W we went to Lidl to buy food. A pretty basic Monday. We ate hamburgers with fishsticks. 


Tisdagen började för min del klockan 6 på morgonen. Vilket den gör oftast då jag skall på jobb. Jag sitter alltid en stund och gör lite grejor på morgonen medan jag dricker mitt te och sedan gör mitt morgonmål i en shaker och tar med. Den är så lätt att dricka i tillexempel spårvagnen. Jag jobbade på ett riktigt trevligt ställe och skall jobba där några dagar till så det är roligt. När jag sedan vid halv 5 kom iväg från jobbet så träffade jag W på Kompassen och vi åkte till Itis för att gå och äta till The Lucky Bastard eftersom jag vann en tävling på instagram tack vare det att jag fotat min mat och lagt ut. Så det lönar sig att vara lite weird och fota sin mat. Jag tycker verkligen om The Lucky Bastard och maten var helt super igen. W gav 8/10 åt hamburgaren. Vi åt båda Finnish Blue som innehåller auraost. Sen gick vi lite runt men lyckades inte köpa någonting.
På kvällen bestämde jag mig för att ge mig själv en liten julklapp och beställde hela F.U.N Laquer Simply Nailogical nagellackskollektionen för att jag hörde att de slutar tillverka den och flippade lite. Dom är så otroligt vackra att jag bara blev tvungen att äga alla. Camilla förstår mig åtminstone. Ibland får man köpa lite åt sig själv. Det kom ju trots allt skatteåterbäring och lönedagen är också bara någon dag ifrån.
Resten av kvällen tog vi det riktigt lugnt och såg på en julfilm från Netflix. När klockan närmade sig 12 så gick vi i säng.

Tuesday started for me at 6 o'clock in the morning. Which it usually does if I have work. I always want to sit in peace drinking my tea and doing some things on the computer and then I make my breakfast in a shaker and take it with me. It is so easy to drink in, for example, the tram. I worked in a nice place and I will work a few more days there so that is nice.  When I finally at half 5 got off work I met W at Kompassi and we went to Itis to The Lucky Bastard to go eat. I won a free meal for two on Instagram for posting a picture of my food. So it does pay off to be insane and take pictures of food. I really like the place and the food was really good. W gave the burger an 8/10. We both ate the Finnish Blue which has blue cheese. Then we did browse a bit the shops but didn't manage to buy anything. 
In the evening I decided to get myself an early Christmas present and ordered the whole F.U.N Laquer Simply Nailogical polish collection because I heard that they are gonna stop making them so flipped a bit. They are just so beautiful and I want them all. Camilla understands me at least. Sometimes you are allowed to buy something nice for yourself. It is also payday soon so. 
The rest of the evening we took it really chill and watched a Christmas movie from Netflix. When it was getting closer to 12 we went to bed. 
På onsdagen vaknade jag såklart tidigt men det var en lugn morgon då jag var ledig. Jag försöker alltså nu hålla det så att jag jobbar på dagis tisdag,torsdag och fredag och håller då måndagen och onsdagen ledig till Herbalife jobb då jag ändå skall till kontoret på kvällen då det är Fitcamp. Efter att vi haft lugn morgon (vi slöade länge i sängen) så städade vi lite och W dammsög och jag fixade mat åt oss. Sen var det dags för mig att ta mig till kontoret för ett möte och sedan vara med på glögghäng som vi planerat in. Jag gick inte och träna eftersom jag skulle ha en kund på kommande på glögg, men kunden kom inte. Men det är inte så farligt, det händer ibland och jag hade en helt super kväll och pratade med såna powermänniskor att huhu. Nu börjar det hända saker säger jag. Där fanns även helt sjukt goda treats som var gjorda av proteinstänger. Alltså jag skämtar inte ens. Så otroligt! Det blir något att laga till julbordet. Jag kom hem vid 21 tiden och satt en stund vid datorn och tittade på en vlogmas video och gick sen i säng. W kom hem mitt i natten igen.

On Wednesday I woke up early as usual but still had a chill morning since I was free. I am trying to have work at kindergartens Tuesday, Thursday and Friday and have Monday and Wednesday for Herbalife work since I am anyway going to the office in the evenings for Fitcamp.  After a very slow morning (we hung out in bed quite a while) we did clean a bit and W vacuumed and I made some food. Then it was time for me to go to the office for a meeting and have a small Christmas get together with treats. I didn't go workout since I had a customer coming to it, but that didn't happen. But it is not the end of the world. It happens and I did have a great evening talking to some power women. Things are gonna start happening. There were also some really delicious treats that were made out of protein bars. I mean I am not even kidding. It is crazy! I am so gonna make some for the Christmas table. I came home at around 9 o'clock and sat in front of the computer for a while and watched a vlogmas videos and then went to bed. W came home in the middle of the night again.


Torsdagen var igen jobbdag. Inget mer on den delen av dagen. Efter det så gick jag till gymmet med Mande igen. När jag väntade på honom så tog jag och provade hur länge jag kan springa på springmattan i sträck. Jag lyckades springa 6 minuter i sträck och det känns ganska så otroligt fint. Jag är verkligen nöjd. Jag vet att många av er kanske tänker att 6 minuter är ju ingenting, men för mig är det mycket. Och jag kommer nog att jobba på det och bli bättre. Sen hade vi en riktigt bra träning med Mande och efter det skulle jag gå till posten efter ett paket men när jag kom till Hagnäs så förstod jag att posten hade stängt. Så jag var en sväng till butiken och sen promenerade hem medan jag pratade med en kompis i telefon. Jag var ensam hemma den kvällen och gick vid 23 och sova efter att jag lyssnat på en webinar.

Thursday was a workday again. Not much to say about that part of the day. After that I went to the gym with Mande again. While I was waiting for him I went and tried how long I was able to run on the treadmill. I came up to 6 minutes which feels good. I am very happy. I know that many of you probably think that 6 minutes is nothing, but for me it is huge. I am really gonna work on it and get better. Then we had a good workout and after it I was supposed to go to the postoffice to get a package but when I came there I realized it was closed. So I went to the store and walked home while talking to a friend. I was home alone and went to bed at 11 o'clock after listening to a webinar. 


På fredagen
vaknade jag 6 efter alldeles för lite sömn eftersom jag vaknade ett par gånger under natten. Jag hatar när det händer. Men upp måste jag då eftersom jobbet kallade. W hade blivit hos sin kompis övernatt så jag var helt ensam på morgonen. Efter jobbet kom jag hem och inte många sekunder senare kom W hem och med sig hade han en påse från Hesburger. Ibland får man strunta i matlagning och låta nån annan sköta det. Sen så frågade Emma och jag ville komma och hänga till någon bar och jag bestämde mig för att göra det. Efter en dusch och lite klädpanik (W var superbra hjälp) så lyckades jag få ut mig själv. Det bästa med att bo här vi bor är att många vill komma hit i närheten till barer så jag kan bra promenera. Vi gick till Aleksis K och satt där och pratade och drack och spelade lite Kimble och Poliittisesti Epäkorrektia. När vi spelade de andra spelet så hade några killar joinat och det blev lite jobbigt då alla var ganska så fulla. Så i något skede kändes det att nu är det dags att gå hem och det gjorde jag. Bästa var att jag kunde promenera hem. Skönt. Klockan var närmare 2 när jag kom hem och det var nog sängen direkt.

On Friday I woke up at 6 o'clock after way too little sleep since I woke up a few times during the night. I hate when that happens. But I had to get up since work was a thing. W had stayed the night at a friend place so I was alone. After the workday, I came home and not long after W came home with a bag from Hesburger. Sometimes it is okay to just let loose and let the cooking be done by someone else. A while later Emma asked me to come out and hang to a bar and I decided why not. After a shower and a clothing panic (W was helpful) I managed to get out. The best thing about living where we live is that a lot of people wanna come to these neighborhoods so I can walk. We went to Aleksis K and talked and drank and played Kimble and Poliittisesti Epäkorrektia (it's like Cards against humanity). When we played the second game there were a few drunk guys that joined and it got a bit annoying since they were pretty drunk. At some point, I just felt like it was time for me to leave and so I did. The best was that I could walk home. So nice. It was closer to 2 o'clock when I got home and it was bedtime.


Lördagen startade väldigt sent kan jag säga. Trots att jag vaknade ganska så tidigt. Jag hade lagt klockan på först 9 eftersom jag gick i säng så sent. Men av någon konstig orsak så gick jag tillbaka i säng och vi kom upp därifrån närmare 12 tiden. Oho. Det händer ibland. Så vårt morgonmål blev vår lunch. Jag skulle gå med Mande till gymmet men blev nog tvungen att avboka det då jag och W skulle iväg till hans bror och hänga. Det skulle ha blivit så sent annars. Då vi hade planerat att vara där kring 13. Det hände ju inte. Vi väntade på att en maskin byke rullade färdigt och sen åkte iväg. Bussresan tog 1 och en halv timme av någon orsak så vi var där först kring 16. Sen blev det mat och pojkarna spelade MTG och sånt. Men vi hade riktigt roligt och beställde ostpizza. Jag tror att vi kom hem kring 1ish. Sena kvällar är tydligen grejen nu.

Saturday started very late I have to say. Even though I did wake up pretty early. I had the alarm at 9 o'clock since we did get to bed so late. But for some odd reason, I went back to bed and we got up around 12. I mean it happens to us all. So our breakfast was more like lunch. I was supposed to go to the gym with Mande but I had to skip since we had plans with W to go to his brother and it would get so late since it was planned to be there at 1 o'clock. We didn't manage to get there to 1. We waited for a load of laundry to be ready and then left. The bus ride took us 1 and a half hours for some reason and we were there around 4 o'clock. Then we ate and the boys played MTG and all that. We had a lot of fun and ordered a cheese pizza. I think we came home around 1ish. Late nights seems to be the thing. På söndagen tog vi båda det ganska så lugnt största delen av dagen och bara satt framför tvn ungefär. Jag kände mig lite dålig för att vara helt ärlig men det blev bättre nog sen. På kvällen tog vi oss till Tuomaan Markkinat för att bara promenera runt. Jag lyckades köpa en ring och W köpte en påse Jerkku från Kuivalihakundi. Smaken som han tog är rökt och OMG så otroligt gott kan jag säga er. Vi kommer så att behöva fler påsar. Vi gick också till Xmas Garage och kollade och det var kul. Efter det gick vi hem med en Subway batong och Antti kom över för att spela MTG. Jag satt och tittade på Gilmore Girls medan killarna spelade. Kring 1 gick vi i säng igen.

On Sunday we both took it very easy most of the day and just sat in front on the tv pretty much. I felt a bit off too, to be honest but it got better. In the evening we went to Tuomaan Markkinat to walk around a bit. I found myself a ring and W bought Jerkku from Kuivalihakundi. It was a smoke flavored and OMG it was good. I have to say that we might need more bags. We also went to Xmas Garage and looked around and it was cool. After that, we went home with a Subway and Antti came over for some MTG. I sat and watched Gilmore Girls while the guys were playing. Around 1 o'clock we were in bed. 


Såhär såg min vecka ut. Hur såg er ut?


This was my week. How was yours?

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...