Wednesday, December 5, 2018

GETTING MY NAILS DONE


Ni som känner mig eller som läst den här bloggen en längre tid vet att jag är den personen som alltid har långa naglar. På senaste tiden har de sett alldeles hemska ut och bara gått sönder och jag har inte riktigt haft tid att ta hand om dem på något sätt. Får jag ännu skylla det på flytten? Jag vet inte vad det beror på att de inte varit så starka, trots bra näring och allt. 

En tid nu har jag också låtit dem vara bara för att jag bestämde mig att när jag får min lön så skall jag ta och fixa dem, så det har känts onödigt att göra något åt dem. Och nu på fredagen när jag fick lön så kunde jag äntligen fundera på saken. Jag beställde inte en tid ännu då, men på söndagen så tog jag tag i saken. Först tänkte jag att jag skulle ta och köpa via Offerilla då de har bra priser men sen kom jag på att Steffi pratat bra om Timma och gick in där och kollade. Jag har inte någonsin tidigare använt Timma så det var roligt att få prova på samma gång. 

You who know me or have been reading this blog for a long time know that I am the person that always have long nails. For a while now they have looked absolutely horrible and just been breaking and I haven't really had the time to take care of them at all. Can I blame on it on the move? I don't know why they have been so bad lately even with the good nutrition and all. 

For a while now I have also just let them be because I decided that once I got my paycheck I would get them fixed, so it felt unnecessary to do anything to them. And now on Friday I got my paycheck and could think about it. I didn't look at any times or place on Friday but on Sunday I did. I thought I would use Offerilla since they had some good offers but then I remembered that Steffi had talked good about Timma and went in there to look. I have never used it before so it was cool to get to try it out too. 


Jag valde en tid till klockan 9 till ett sådant ställe som heter Stylish Studio som finns vid Arabia köpcentrum. En snabb spårvagnsresa ifrån oss så det kändes som en bra plats. Stället hade också fått helt bra reviews på Timma så jag tänkte att jag testar. 

First impression väldigt bra stället och Nina som lagade mina naglar så var helt super trevlig och kunde sin sak. Vi hade helt super trevliga disskussioner medan hon lagade mina naglar. Det är viktigt att man hittar någon man tycker om då man faktiskt sitter ganska så länge i stolen. 

I chose a time for 9 o'clock to a place called Stylish Studio that is in Arabia. A quick tram ride away from us so it felt like a good place. The place had also gotten some good reviews on Timma so that sounded good. 

The first impression was very good and Nina that made my nails was super nice and really knew her stuff. We had some good conversations while she was working on my nails. It is important to find someone you like because you do sit there for a while. Mina naglar var verkligen i sjukt hemskt tillstånd och jag är så glad att jag inte längre behöver gå omkring med dessa. Så ojämna och hemska. Jag riktigt skäms att jag låtit dem se ut såhär så länge.

My nails were really horrible and I am so glad that I don't have to go around with these. So uneven and just horrible. I am embarrassed that I have let them get to this state. 


Som jag sa så gjorde Nina helt superbra jobb och jag är så otroligt nöjd. Jag bad om bara basen och inget lack eller annat då jag själv vill ta och lacka och fixa. Men jag tycker att dom är ganska så snygga helt som de är så det är bra för då kan jag ibland vara utan om det känns så eller jag inte hinner. Det som jag älskar är att nagellack håller mycket bättre på naglarna nu än på mina egna. Så när man lackar så försvinner de inte på någon dag om jag inte själv vill det.

As I said Nina did a great job and I am so happy. I only asked for the base and no polish or anything since I wanna do the painting myself. But I do like them like this too so I can totally have them bare too if I just don't have time to paint or just feel like it. I love that nailpolish does stay on a lot better then on my own. So when I do paint it doesn't look horrible after a few days. 


När jag kom hem så blev jag ville jag klart lacka dem direkt. Jag köpte ett nytt silvrigt med glitter från Essence så det ville jag testa. Jag la under ett par lager svart först då jag inte visste hur täckande den är. Men den verka vara ganska så täckande att nästa gång så kanske jag provar att lacka bara med den istället. Nu minns jag inte alls vad den här hette. Kanske Camilla vet. Om ni föresten tycker om att se nagelbilder och lackningar så rekommenderar jag att gå in i Camillas blogg och följa den för den här månaden så kommer det inlägg varenda en dag och hon gör verkligen så fina lackningar att jag dör ibland. Kanske jag måste ta och be henne lacka mina i något skede.

Vad tycker ni om dessa? Jag tror jag måste ta och öva på att ta bilder på naglar till nästa inlägg. Haha

When I came home I, of course, wanted to paint them straight away. I bought a new silver polish with some cool glitter from Essence and I really wanted to try it out. I put a few layers of black polish underneath since I didn't know how much this would cover. But it seems pretty good so next time I will just use it. I do not remember the name of this. Maybe Camilla does. If you like seeing nail pictures and nail are I recommend going over to Camilla's blog and follow it because this month she is posting every single day and she does so cool nail art that I can't even. Maybe I should ask her to paint my nails some day. 

What do you think of these? I think I have to practice taking pictures of nails until the next post. Haha. 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...