Tuesday, November 20, 2018

MY MORNING ROUTINE


Jag har fått ihop en morgonrutin åt mig själv som verkligen fungerar helt otroligt bra. Detta är definitivt något som jag aldrig trodde att skulle hända. Att jag skulle bli en sådan person som har en morgonrutin. Det känns helt otroligt att jag nuförtiden är en sådan person. Det bevisar bara att saker och ting ändras. Speciellt när man själv bestämmer sig för att ändra på saker och ting. 

Men som sagt så har jag lyckats knåpa ihop en som fungerar så jag tänkte att jag skulle kunna dela med mig av den åt er ifall någon av er skulle bli inspirerade av detta. Den kommer helt säkert att leva ännu en del, då inget att hackat i sten, men den har varit sådanhär en stund nu. En del faller bort då jag tillexempel skall på jobb tidigt. Då blir den lite annorlunda såklart, men det nämner jag nog. Nu kan jag säga att det lönar sig att ta en kopp te eller något annat för det här blir långt.

I have gotten a morning routine that really works for me. That is something that I never thought would happen. That I would become a person with a morning routine. It just tells you that things do change- Especially when you decide to take action and change things. 

But as I said I have managed to fix one that works and I thought I would share it since some of you might get inspired. It will probably still live a bit, since it is not put in stone, but this is what it has looked like for a while now. A few things do change if I have work very early, but I do mention that too. I recommend taking a cup of tea or something because this is gonna be a long one.

Jag börjar min morgon med att stiga upp direkt då väckarklockan ringer. Jag har den i ett annat rum så jag måste verkligen stiga upp och gå bort från sängen för att stänga av den. Ni som har svårt att stiga upp på morgonen prova detta. Jag var den som alltid sov liiite till varje gång väckarklockan ringde, nu har jag inte gjort det på länge.
När jag stänger av väckarklockan lämnar jag telefonen där den är utan att titta på den desto mera. Den får ligga.

I start my morning by getting up the second the alarm goes off. I have it in the other room so I really have to get up and get away from the bed to turn it off. You who have a problem with the snooze-button do try this. I was the one that always had to sleep just a little bit more every morning after the alarm but I am no longer that person. 
When I turn off the alarm I let my phone be. I don't look at it at all. It stays where it is. 


Jag går till badrummet och börjar tvätta mitt ansikte och borsta mina tänder. Jag har skrivit ett inlägg om de produkter jag använde under en tid i min dagliga morgonrutin så gå och läs den om ni känner för det. Produkterna har lite bytt ut sedan dess men idéen är den samma. Jag har verkligen lyckats hålla det att jag faktiskt tvättar varje morgon och varje kväll så det är jag ganska så glad över. Det är något jag varit lite dålig på hela mitt liv ungefär. Det är alltid så lätt att bara skippa då man är för trött eller bara glömma. Men inte mera. Jag går inte i säng utan att göra det.

I go to the bathroom and start washing my face and brushing my teeth. I have written a post about the products I used in my daily routine a while back så go read that. The products have changed a bit since then but the idea is the same. I am really proud of myself for being able to keep this up for so long. Every morning and night which is amazing. I have been so bad at it my whole life. It has always just been so easy to just skip it when too tired of just forget it. But not anymore. I don't skip. 


Efter att jag tvättat mig går jag och lägger på vattenkokaren för att få varmt tee åt mig. Medan den värmer upp vattnet så går jag till matbordet och tar fram min Bullet Journal som jag pratade lite om i ett tidigare inlägg. Jag börjar skriva på det som kallas morning pages. Det är lite som dagbokssidor där jag bara skriver allt jag kommer på. Det är hemskt skönt att börja dagen så. 

När vattenkokaren är färdig så gör jag te åt mig. På morgonen blir det alltid Herbalifes te som jag ofta blandar med lite aloe. I flytten kom vi på att vi har sjukt mycket te så om jag dricker te på kvällen så blir det annan te.

Jag tar mitt te till bordet och antingen fortsätter skriva eller så uppdaterar jag min habit tracker. Sen så jag gjort det så tar jag oftast telefonen. Då har det oftast gått ungefär en halvtimme. Jag tror att jag i något skede vill förlänga den tiden till antingen 45 minuter eller så en timme, men vi får se när jag gör det. Jag rekommenderar verkligen att prova vara utan telefonen åtminstone en halv timme på morgonen. Jag tycker det är ganska så skönt. Man hinner kolla alla meddelanden och sånt sen lite senare.

After that, I go and put the kettle on to get warm water for my tea. While it is doing its thing I go to the kitchen table and take my Bullet Journal that I did mention in my a post not long ago. I start writing what people call morning pages. It is like writing in a journal and I just write everything that I feel like writing. It is really a really nice way to start the day. 

When the water is warm I go and make tea. In the mornings it is usually Herbalifes tea that I put some aloe in. In the move, we realized that we have a lot of tea so if I get tea in the evening it is usually another brand. 

I take my tea to the table and either continue writing the page or update my habit tracker. When I have done that I usually grab my phone. At that point, it has usually been about a half an hour. I will probably at some point try to make it 45 minutes or an hour but we shall see how that goes. I do recommend trying to start the day without the phone being the first thing you look at. A half an hour is not a long time. And no one needs you that bad in the morning. 


Om jag skall på jobb tidigt så brukar jag göra så att jag tar med mig mitt morgonmål i en shaker och dricker det på vägen. Det är lättast så eftersom då vet jag att jag orkar tills lunch på jobbet. Före jag far på jobb så brukar jag nog väcka W så att han kommer upp från sängen och inte sover till 12. 

Men om jag inte skall på jobb så brukar jag sitta vid datorn och titta på någonting en stund före jag går och väcker W. Ja, jag låter honom sova längre när jag är hemma än när jag skall på jobb. Jag brukar peta lite på honom så att han vaknar och sedan gå och laga morgonmål åt oss båda. Jag gör ju den i Nutribulleten så det går snabbt och det är lika snabbt som om jag bara skulle göra åt mig själv. Så det att jag ungefär alltid gör åt oss båda är inget problem. Jag har skrivit ett inlägg om hur mitt morgonmål kan se ut så gå och läs det om ni vill ha lite mera information om den delen. Jag häller upp shaken i glas åt båda och allt detta tar bara några minuter. Enkelt att både laga hemma och ta med. Och ger kroppen allt den behöver på morgonen.

If I am going to work I take my breakfast with me in a shaker and drink it on the way. It is easiest that way and I know I will make it to lunchtime. Before I go I do also make sure W gets up from the bed so that he doesn't sleep until noon. 

But if I am not going to work I take my laptop and watch something or write on a post a while before I go wake up W. Yes, I do let him sleep a bit longer when I am at home. I poke him a bit so that he wakes up and then go make breakfast for the both of us. I make it in the Nutribullet so it takes pretty much the same amount of time to do for one or two. So I don't mind that I am the one making it. I have also written a post about what my breakfast is so if you wanna know more then go read it. I pour it into glasses for us and it is just a few minutes thing. Easy to do at home or take with you. I love it. And it gives your body all it needs to wake up. 


Ungefär såhär börjar alla mina dagar, med såklart små ändringar beroende på, men ungefär såhär är det alltid. Jag har några saker som jag funderar på att ännu ta med i den här mixen och en är promenad. Det skulle nog vara på morgonar då jag inte har jobb att gå till. Jag har ju Tölöviken helt här bredvid så den skulle vara en ganska så bra runda att ta. En annan grej som jag funderar på är meditation. Ta några minuter och bara vara på morgonen. Det här kom jag på när Jennifer skrev om det i sin blogg och tipsade om några apps som hjälper till på vägen. Tror att jag skall ta och prova det i något skede och se om det skulle vara något för mig.

Dessutom tror jag att jag plockar in läsande också och motivation klipp från youtube också i något skede. De kan hända att de blir såna att jag gör dem ibland, men inte varje dag. Men jag skall se hur det blir. Åtminstone läsandet är jag väldigt sugen på att börja igen så mornar skulle kunna vara tiden för det.

This is pretty much how my morning looks, with of course some small changes but yeah you know. I have a few things I am thinking about adding to this mix and one is a walk. It would be something I would do on days when I don't have work to go to. I do have Töölönlahti pretty close so it would be a perfect route to take. One other thing I have been thinking about is meditation. To take a few minutes to just be in the morning. This is something that Jennifer talked about in her blog and gave a few apps to try. I think I will have to give it a try and see if it would be something for me. 

I also think that I will start reading in the morning too and listen to motivational clips on youtube at some point. These might become things that I don't do every day. But I shall think about it. I do really want to start reading again so mornings could be the time for that. 


Vad tycker ni om min morgonrutin? 
Har ni någon rutin på morgonen eller kör ni helt hur som helst eller vad som känns bra? Berätta gärna! Jag vill verkligen höra om jag är ensam om detta. Om ni har gjort ett inlägg om ämnet så länka gärna så går jag och läser.

What do you think of my morning routine? 
Do you have a morning routine or do you wing it each morning? I would love to hear! If you have written a blog post like this then link it. I would love to read it. 


2 comments:

  1. Älskar sånt här, verkligen himla kul att veta hur andra gör! :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...