Wednesday, July 12, 2017

AM I REALLY 29 YEARS OLD NOW?!


Det är en tid sen jag skrivit något om det jag egentligen håller på med i livet och det känns konstigt att ens börja skriva detta inlägg. Men jag tänkte att jag vill komma tillbaka till lite mera av vardagligt i denna blogg så here we go. 

Det största och bästa (antar jag...) är det att jag fyllde 29 år nu den 1.7. som ju känns helt sjukt egentligen. 29. Var är barnen och familjen som jag trodde jag skulle ha i det här skedet av mitt liv? Haha. Jag hade två fester under det veckoslutet och besökte även Pride paraden där emellan så jag kan säga att jag var ganska så trött när allt var över. Nu behöver jag festa först nästa år och då blir det nog stor fest då jag  fyller 30. Shit alltså. 

It was a time ago since I told you any about my life and what I am actually doing and it feels weird to even write this post, to be honest, but I really wanna start writing more about daily things that happen in my life so here we go. 

The biggest and best ( I guess...) it that I turned 29 years old now on July 1st which does feel very insane. 29. Where are the kids and family I thought I would have at this point in my life? Haha. I had two parties during that weekend and I also went to the Pride Parade that was going on between them so I can tell you I was pretty tired after this all. Now I don't need to throw any parties before next year when there is gonna be a huge one since I am turning 30. Shit. 


Milla hämtade kaka åt mig vilket blivit en tradition, fast egentligen så borde hon själv baka den men det får hon göra i något annat skede. Nu njöt vi av goda köpta tårtbitar. 

Jag hade helt super roligt och på söndagen var jag ännu till mamma och firade med blåbärspaj och där blev jag sedan övernatten och vakta hundarna som var och hälsade på. 

Sen hoppar vi lite tillbaka i tiden till en Sverige resa jag gjorde 9.6 till 14.6.

Milla brought me some cake which has kinda become a tradition or actually she should make it herself but she will do that another time. This time we just enjoyed some store bought ones. 

I had a blast and on Sunday I even went to my mom and celebrated with some blueberry pie and stayed the night and dogsitting the dogs that were visiting. 

Now we jump a bit back in time to a trip to Sweden that I did 9.6 to 14.6. 


Jag åkte över viken med släkten som var över på kryssning för att spendera några dagar i Stockholm för att hänga med både Ellen och åka till Uppsala för att fira Emelies 30 års födelsedag. 

Emelies fest var alldeles härlig och hon hade temat 1920-talet så alla var så fina och hon hade gjort världens finaste kaka. 

Dagen efter festen så var jag och Ellen och Hanna i någon park och åt pizza. Efter det sprang jag iväg för att träffa Emma och gå på Body Combat timme. Så på denna resa var jag och tränade och testade Body Combat för första gången någonsin. Det var lite jobbigt men också helt roligt och skall se om jag borde ta och gå på en timme i något skede även här i Finland. 

Jag gick också och såg den nya Wonder Woman filmen med ett gäng och den var riktigt bra. 

Sen hände det bästa. Jag kom till flygplatsen och fick veta att jag borde ha varit där dagen före. Jag var alltså en dag för sent på flygplatsen. Jag har aldrig gjort såhär tidigare. Ville nog få lite panik där, men lyckades andas och fick hjälp av mamma så att jag kom hem med ett flyg samma dag. Jag fick nog vänta på flygplatsen i 4 timmar men det gick då det finns wifi och väguttag. Det var nog så skönt att komma hem kan jag säga åt er. 

I went over with my relatives that were here on a cruise to spend a few days in Stockholm to hang out with both Ellen and go to Uppsala to celebrate Emelie's 30th birthday. 

The party was really cool and the theme was the 1920s so everyone looked so cool and she had made the most amazing cake. 

The next day I hung out with Ellen and Hanna in a park and ate some pizza and just has a blast. After that, I went to see Emma and to a Body Combat class. So on this trip, I actually worked out and tried out body combat for the first time. It was hard but it was pretty fun too and I have to see if I should go to a class here in Finland too. 

I also went and saw the new Wonder Woman movie with a lot of friends and I liked it the movie.

Then it all happened. I came to the airport and found out that I should have been there the day before. I was at the airport one day late. I have never in my life done anything like this. I wanted to panic so much but I managed to keep my cool and got some help from my mom so that I could get a plane the same day. I did have to wait for 4 hours at the airport but that was doable thanks to wifi.  It was so nice to get home when I finally did, I can tell you that. 

Nu över till möhippan i Uleåborg som jag åkte till efter att ha varit hemma en dag. Direkt efter Sverige resan alltså. 

Now over to the Bachelorette party that I went to after being home for just a day. This was right after the trip to Sweden. 


Det är nog inte varje dag man sätter sig i en buss och skall sitta där i 8 hela timmar, men ibland gör man det för att vad gör man inte för sina vänner. Jag var ju ändå super lycklig över att jag fått inbjudan till möhippan. Dessutom var det super roligt att få se Uleåborg för första gången någonsin.

Temat för möhippan var 1950-talet och det syntes i både kläder och en del i det vi gjorde under veckoslutet. Det var superbra fixat av flickorna i Uleåborg och åtminstone hade blivande bruden mycket roligt och det är ju det viktigaste. Nästa dag satte jag mig igen i bussen och satt där i 8 timmar igen. 16 timmar i buss under ett veckoslut är ganska så mycket och jag var nog ganska slut efter det också, men det var definitivt värt det. 100 gånger. Det var så bra att få träffa folk som kommer att komma på brölloppet då den enda jag kände från tidigare var bruden. Nu känns det ännu roligare att gå på brölloppet. Väntar så mycket! Bröllop är ju liksom de finaste!


It isn't every day you step on a bus and know that you are gonna sit on the bus for 8 whole hours, but what don't you do for your friends. I was super happy about getting invited to the bachelorette party. It was also pretty cool to get to see Oulu for the first time ever.

The theme for the party was the 1950s and it was clear in both the clothes we had and the things we did during the day. The girls had made the day really great and the bride to be was really happy and that is the most important thing. The next day I hopped on a bus again and sat there for the 8 hours again, but it was totally worth it. 100 times. It was so great to meet others that are coming to the wedding since the only one I knew before this was the bride. Now it is, even more, fun to go to the wedding. I am so looking forward to it! Weddings are just the best! 

Nåja nu vet ni lite vad jag gjort då jag inte har bloggat. Klart jag gjort annat också, så som städat en massa och sånt, men det är inte så intressant att skriva om så det låter jag bli. Förra veckoslutet gjorde jag också något riktigt roligt men det tar vi i nästa inlägg. Ha en bra dag allihopa!

Well now you know a bit of what I have been up to when I have not been blogging. Of course I have also done other things too, like cleaned the apartment, but that isn't that interesting to write about so I will not. Last weekend I also did something pretty cool and fun, but let's save that for the next blogpost. Have a great day everyone! 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...