Tuesday, April 18, 2017

Soup with uncooked sausage

Jag har kanske nämnt det här nångång, åtminstone i förra årets nyårslöften, men jag har alltså länge velat sluta äta så mycket mikromat och annat skit och istället börja göra själv mera mat. I stora mängder dessutom så att jag inte behöver tänka på mat varje dag för jag märkte här en dag hur skönt det är att ha färdigt.

På måndagen var jag till butiken och köpte ingredienser till siskonkorvsoppa som är en av mina favoritsoppor. Alltså korvarna plockas ju alltid ur den först och sen blir det några ynkliga kvar, åtminstone det gjorde jag när jag var lite. Det är aldrig tillräckligt med korvar i.

I might have mentioned it somewhere, at least in last years new years resolutions, but I have for a while now wanted to stop eating so much microwave food and make the food myself. In big bulks so that I don't have to think about food everyday because I have realised that it is really nice to not have to think of food everyday. 

On monday I went to the store ang bought the ingredients to uncooked sausage soup which is one of my favorite soups. The sausages are the first everyone picks out and then it is left with a few ones, at least I did this when I was young. There is never enough of them. 
Jag kan säga att detta var verkligen 10/10. Det blev supergott och jag har dessutom ännu av den i kylskåpet. Nu har jag även potatisar kvar i kylskåpet som jag måste hitta på att göra något av. Det är mycket sällan jag har potatis. På riktigt så lever jag på pasta.

På något sätt så trodde jag att det skulle vara mycket svårare än vad det sen egentligen var. Det jobbigaste var troligen att skala potatisen. Det fick jag göra med en osthyvel. Men resten så var ganska så enkelt.

Det här gör jag definitivt om!

I can tell you that this was a success! 10/10. It was really good and I still have some of it in the fridge for another day. Now I also have some potatoes to do something with. I rarely have potatoes. I seriously live on pasta. 

Somehow I thought it would be harder then it was. The hardest part was probably peeling the potatoes which I did with a cheese slicer since I don't have a knife for that. But the rest was pretty easy. 

I am totally doing this again! No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...