Monday, March 27, 2017

MY NEW HAIR

Här sitter jag nu och försöker få i mig energi att ta tag i måndagen och det går lite sådär. Jag sov mycket längre än vad jag brukar vilket jag lite nu känner mig dålig för. Jag vill jag vill vakna kring 7 - halv 8 för att få en bra morgon med tid att göra allt möjligt.Men idag lyckades jag inte riktigt i det och tryckte på den där sabla snooze knappen hur länge som helst. Jag skyller på måndagen. 

Men nu tar vi istället och går tillbaka till lite roligare tider alltså i detta fall förra torsdagen då jag äntligen fick mig till en frissa. 

I am sitting here and trying to get some energy to take on this Monday and it is not going so well. I slept a lot longer then I usually do and I feel a bit bad about that. I wanna get up around 7-7:30 to get a good morning going and have time to do a lot of things. But today I couldn't really and pressed the snooze button way too many times. I am gonna blame Monday. 

But let's go back to a better time which in this case is last thursday when I finally got myself to the hairdressers. 


 Såhär såg mitt hår ut före jag tog mig till min underbara frissa som finns på Fjärde Linjen och är den som min mamma också går på väldigt aktivt. Salon Robertiina heter stället och jag har varit där några år sen senast, men nu gick jag dit igen. Jag rekommenderar verkligen om ni befinner er i Helsingfors och söker en bra frissa.

Som jag i nåt skede nämnt så har jag ju inte gjort något åt mitt hår sen jag klippte det kort för över ett år sedan. Så såhär mycket växer mitt hår på ett år. Tänk på det en stund. Färgen är också helt och hållet mitt eget, som jag faktiskt börjar gilla helt okej. Men trots det så behövde jag lite något nytt.

Så det blev såhär.

This is how my hair looked before I went to my awesome hairdresser which is located on Neljäs Linja and is the one my mom also uses. Salon Robertiina is what it is called and I have been there a few years ago last, but now I went back. I do recommend it if you live in Helsinki and are looking for a good hairdresser. 

As I have mentioned before I haven't done anything to my hair since I cut it short over a year ago. So this is how much my hair grows in a year. Think about that for a while. The color is also completely my own, which I actually do like. But I did need some change. 

So this is what happened. 


Här är alltså slutresultatet. Jag är så otroligt nöjd och jag älskar verkligen. Ja, det blev blondare, men inte helt blont för vi vet ju att det är inget som passar åt mig. Så det blev bayalage/ombre istället med mig egen färg vid rötterna. Saara tog även och lockade lite så det blev så fint. Hon gjorde också Olaplex så det var bra det också eftersom blondering är en så extrem grej för håret så det skyddar lite.

Jag är så glad och detta var vad jag behövde.

Nu skall jag ta och äta något och se på Jo Frost. Ha en bra måndag allihopa!

Here is the end result. I am so happy with it and so in love. Yes, it did get blonder, but not completely since we know that it's not something that suits me. So bayalage/ombre it is with my own color at the roots. Saara also did curl it a bit and it got so pretty. She also did Olaplex which is great since it is a very damaging procedure to bleach hair so that does protect it a bit. 

I couldn't be happier and it was what I needed. 

Now I am gonna eat something and watch Jo Frost. Have a great Monday!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...