Monday, March 20, 2017

Face of the Day: 20.03.2017
Dags för en ny liten serie här på bloggen som jag kommer att kalla Face of the Day och går alltså ut på att jag visar hur jag sminkat mig för den dagen. På samma gång övar jag på sminkandet och på att fota sminket, så det är win-win situation för mig. 

Jag har så mycket smink som bara hänger i lådorna och detta ger mig en orsak att ta och leka med dem. Jag får prova lite nya looker och färger och som sagt öva och bli bättre. Dessa inlägg kommer troligen inte att komma varje dag men jag satsar på ett par gånger i veckan. 

Time for a new little series here on the blog which I am gonna call Face of the Day and means that I show you what my face looks like and what make up I have on. At the same time I get to practice my make up skills and learn how to take photos of my face, so it is a win-win situation for me. 

I have so much make up just laying in the drawers and this gives me a reason to play with them a bit more. I get to try new looks and colors and of course practice. These will not come everyday but I am gonna try to do these a few times a week. 


Sådant här inlägg kräver ju en före bild så här har vi den.  Jag är ju inte främmande för att lägga upp bilder där jag har noll smink på mig då jag oftast går utan smink. Så det finns massor av bilder där jag inte har något alls på mig. Såhär ser jag ut. Jag borde definitivt gå och få mina ögonbryn fixade för hej vilka buskar! och jag borde även lägga på lite lip balm på mina torra läppar.

This kind of post does need a before picture so here you go. I am not unfamiliar to putting out a bare face where I have no make up since I do not wear make up that often. So there are a lot of pictures of me where I have no make up at all. This is how I look most days. I should go get my eyebrows fixed because hello bushes! And I really should put on some lip balm on my dry lips. Foundation: Lumene CC Color Correcting Cream (Light) - Blush: Essence Silky Light Touch (20 Babydoll) - Eyeshadow: Isadora Eye Shadow Quartet Smoke & Shimmer (63 Brown Patina) & Viva La Diva Nudie Palette (Shines On) - Eyeliner: Lumene True Mystic Precise Tip Eyeliner  - Mascara: Essence Forbidden Volume Mascara

Ja, visst är det lite skillnad. Jag fick ju Lumene CC creamen i Bette boxen och har nu använt den ett par gånger och färgen verkar vara helt okej faktiskt. Vilket är ett mirakel när det kommer till sådant man får via dem. Så det är roligt.
Det är mycket längesen jag lekt med ögonskugga så jag blev lite sugen tack vare idéen till denna serie så jag tog och la på lite. Det är ju inte alls så jobbigt som jag på något sätt fått mig själv att tro att det är. Jag är ganska så stolt över hur bra jag lyckades.

Ja, mina läppar kräver lip balm ännu också.

Yes, there is a bit of a difference. I got the Lumene CC cream in the Bette Box and I have no used it a few times and I think the color looks quite okay actually. Which is a miracle when it comes to things from the box. So that is a plus. 
It is a while since I have used and eyeshadow so I got inspired to try thanks to this post series. It is not at all as difficult as I have somehow made myself believe that it is. I'm pretty proud of myself for how well I did. 

Yes, my lips still need some lip balm. 


Här har ni lite close up bilder. Jag kan ta och berätta åt er att det är definitivt inte lätt att ta close up bilder med en kamera som inte har en flip screen så det här är nu det bästa jag kunde åstadkomma. Se nu på buskarna jag har till ögonbryn! Hjälp!

Medan jag satt och skrev på det här inlägget frågade Emmi om jag vill komma till studion och bli fotad så det var ju perfekt att jag sminkade mig. Skall bli roligt att öva lite på att bli fotad av någon annan då jag och hon skall försöka ta outfit bilder hit till bloggen i något skede också. Det är mycket planer på gång! Men nu skall jag ta och packa ihop mig småningom och fara iväg. Ha en bra måndag!

Here's some close up pictures. I can tell you that it is not easy to take close up pictures with a camera that doesn't have a flip screen so this is the best I could do. Omg, look at those bushes though! Help!

While I was writing this post Emmi asked if I wanted to come to the studio to be photographed so it was good that I did put on some make up. It is gonna be fun to practice getting photographed by someone else since me and her are gonna try to take some outfit pictures at some point too. There are a lot of plans! But now I am gonna start getting ready to leave. Have a great Monday! 
.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...