Monday, February 13, 2017

My relationship with alcohol right nowJag var ju utan alkohol hela Januari och lite över det faktiskt då jag först 8.2 drack lite skumppa. Jag gjorde samma även förra året och jag tycker att det är en helt bra grej. Ja, jag vet att det egentligen är helt onödigt och blah blah vad nu alla säger, men jag tycker faktiskt för min egen del att det var en bra grej att göra, både för ett år sen och i år. Det får en, åtminstone mig, att tänka på drickande på ett helt annat sätt. Är det verkligen så nödvändigt att dricka sig full under veckoslut eller på fester? Varför känner jag att jag behöver en drink när någonting går fel eller jag mår dåligt? Varför är det den första tanken som kommer upp i huvudet? Är det egentligen så roligt efteråt när du knappt kan se framför dig och du mår super illa dagen efter?

Jag var ganska så gammal när jag första gången ens smakade på alkohol. Mycket länge så var jag den som inte drack. Jag var inte den som i skolåldern blev bjuden till hemmafester. Jag minns klart när en kille i högstadie frågade om jag kommer in på bar och jag svarade nej. Jag menar jag såg ju då ut som jag var 10 vilket såklart var orsaken till varför han frågade. Hur skulle jag ha någonsin och under den tiden skulle jag nog aldrig ens ha tänkt tanken på något sådan. Då tänkte jag troligen ännu att jag skall aldrig dricka alkohol.

Såklart så blev jag ju inte nykterist för evigt trots att jag tänkte så. För saker och ting ändras och man växer upp och börjar tänka på ett annat sätt.

Nån gång under 2011-2012 började jag definitivt dricka mera än vad jag tidigare gjort. Jag började hänga i ett gäng där folk drack på ett helt annat sätt än vad jag tidigare varit med om. Det var fester och det var utegång och det var alkohol i mängder. Jag ändrade även massor som person under den där tiden pågrund av förhållandet jag var i (och som tog slut). Jag blev modigare och vågade komma fram mera som person. Det är jag definitivt mycket tacksam över, men förhållande satt mig även i en väldig karusell.

Men alkoholen tog en stor roll i mitt liv då pågrund av att jag på sätt och viss ville dränka sorgen av ett brustet hjärta och också vara en del av gänget och då blir det lite påtvingat. Speciellt då när man ännu försöker hitta sig själv och inte är riktigt varm i kläderna. Så det blev ett antal år av fester och alkohol.

Det var roligt. Jag säger definitivt inte att jag inte hade roligt. Jag hade otroligt roligt för det mesta, men såklart så hände de ibland mindre roliga saker. När man plötsligt hade tagit några för mycket. Det finns definitivt sådant som jag önskar att jag kunde ta tillbaka. Men det har vi väl alla...

På något vis så har jag tänkt mera och mera på det här med drickandet på senaste tiden. Förra året så ville jag egentligen bara testa på att vara utan en hel månad, men det här året fanns det mera tanke bakom hela grejen. Efter nyåret var det bara helt klart att jag behövde en paus och verkligen ta det lugnt. Jag tänker inte gå in på alla orsaker till detta eftersom det inte hör hit, men det finns en del. En är nog bara det att det på senaste tiden alltid gick för långt. Jag drack för mycket. Så dags att ta en paus.

Jag kan säga att det är en upplevelse att vara nykter medan alla andra dricker på en fest. Det är ju inte första gången jag upplever det, men det är troligen lite annorlunda nu då jag har varit den som druckit. Jag har egentligen inga problem med att vara utan på fest. Jag kan bra vara det. Det är bara spännande att följa med folk. Ofta fick jag frågan att klarar jag mig och hur orkar jag vara med. Jag tyckte det var lite roligt. Ja, jag kan också medge att ibland var det lite svårt, speciellt när något inte gick riktigt bra i livet.

Men just därför tror jag att det gjorde mig superbra att vara på paus och inte dricka. Som jag sa tidigare så fick det mig att tänka. Det fick mig att märka tanken att "nu vill jag ha en drink" när något sket sig. Det är ju inte den hälsosammaste tanken. Verkligen inte bra.

Nå vad nu i fortsättningen då tänker ni kanske. Hur tänker jag gå vidare? Ärligt talat så tror jag inte att jag kommer fortsätta vara utan alkohol, men jag kommer inte heller att gå tillbaka till det gamla. Jag kommer att dricka då när det känns bra och försöka undvika att hamna i skiten.

Det var så skönt att ta bara några glas vin och må bra när jag promenerade hem och inte ha en jävla krabbis på morgonen då jag vaknade. Så jag är väldigt glad över att jag gjorde detta och jag rekommenderar att prova vara utan en stund. 

Detta blev ju lite längre än jag tänkt mig, men om ni orkat läsa hela så får ni gärna dela med er om ni har några tankar kring detta, och alkohol. Jag vill gärna höra och fortsätta diskutera! I was without alcohol the whole of January and a bit more since it was 8.2 when I drank a drink. I had a white month also last year and I think it's a good thing. Yes, I know it's totally useless and there is no point and whatnot that people say, but I really think that for me it was a good thing to have it both last year and this year. It gets you thinking, or at least it got me thinking, about drinking in a different way. Is it really necessary to get drunk on weekends and at parties? Why do I feel like I need a drink the second something goes wrong or I feel like shit? Why is that the first thought in my head at that point? Is it really that fun afterwards when you can barely see straight and you feel like absolute crap the next day?

I was pretty old when I tried alcohol for the first time. For a long time I was the one who didn't drink. I wasn't the one that got invited to any parties.I remember when a boy in school asked if I could get into any bars and I looked at him like he was crazy and said no. I was probably about 14 years old and I looked a lot younger which is probably why he asked. How could I ever have and at that point it was not something I even thought about. At that time I probably still thought that I would never drink. 

Of course I did end up drinking because life changes and you grow up and things happen. 

Somewhere around 2011-2012 I started drinking more than before. I started hanging out with a group that drank more than what I was used to. It was parties and it was going out to bars and it was alcohol. I also did change a lot during that time because of the relationship I was in ( and that ended). I got a lot more outgoing and brave which I am very thankful for but that relationship also put me in a spin.

But alcohol did take a huge role in my life because I was kinda trying to mend and drown the broken heart and also still be a part of the gang and it became a huge deal. I was still also trying to find out who I was and become more sure of myself. So there were a lot of parties and a lot of alcohol.
It was fun. I am not saying that I didn't have fun. I had a lot of fun most of the time but of course there were bad moments too. When you suddenly realise that you have taken one too many. There is a lot a wish I could take back. But I guess we all have those...

Somehow I have thought more and more about this whole drinking business lately. Last year the white month was just to try it out but this year there was a bit more thought to it. After new year it was clear that I needed a break and take it easy. I am not gonna go through all the reasons for this because it doesn't belong here, but there are a few. One is that it just went too far every time. I drank too much. So it was time for a break.

I can tell you that it is an experience to be the sober one when everyone else is drinking at a party. It is not my first time I experience it but it is probably a bit different when I have been one of the one who drink. I actually have no problem being sober at a party. I can be, it's fine. It is just interesting to look at people getting drunk. I often got the question that was I okay and how do I survive being there sober. I thought it was a bit funny. 

Sure I can say that there were times when I wanted to drink, especially when something went wrong in life. That is why I think it was good for me to take a break from drinking. As I said earlier it really got me thinking. It got me to realise that I think "I need a drink" every time something went to hell. That is not really a good thing.    

Well how am I gonna do in the future are you probably wondering. How am I gonna do? To be honest I am probably not gonna quit drinking completely (love wine too much), but I don't think I am gonna go totally back to the way it was. I'm gonna drink when it feels good and try to not go back to the crap feeling. 

It was nice to walk home after a few glasses of wine and still feeling in control and then not have a horrible hangover the next morning. I am very happy that I did this and I do recommend trying it. 

This got a bit longer than I thought it would, but if you managed to read everything and it did give you some thoughts then please share in the comments! I would love to hear and continue discussing this. 


12.2.2017 12.25

2 comments:

  1. Min relation till alkohol präglas av att jag tål sprit så dåligt, jag blir jättelätt illamående. I 25-årsålderna drack jag nästan inte alls i flera år för jag var så rädd för att få migrän av att dricka. Sedan kom det en period när jag tålde alkohol lite bättre, pga annars också mådde bättre och inte hade migrän hela tiden, men fortfarande... jag kan dricka jättemycket mindre än många andra. Kan vara jobbigt ibland att umgås med kompisar som gärna dricker och gärna bjuder. Jag kanske klarar mig under kvällen, men sedan får en två dagars krabbis. Så jag brukar oftast vara den som dricker lite och långsamt. Och är glad över långa helnyktra perioder. Att lite smutta var och varannan dag (som det kan bli på en resa till Gran Canaria till exempel heh) är inte såå farligt, men påverkar ändå på något sätt mitt humör och min sömn. Oj så det blev lång kommentar men det här är bra inlägg! Den senaste tiden har jag blivit förtjust i att dricka öl - för det är inte så starkt och lite alkohol ibland är ju trots allt najs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Långt inlägg med viktigt ämne kräver ibland lång kommentar. Jag tror att många har det att de inte tål starksprit. Härligt att höra att detta inlägg väckte tankar. Det var ju lite det jag ville. :D Ja, lite alkohol är helt okej. Jag drack ett par drinks på kryssingen och det var riktigt gott. Märkte nog att det gick snabbare i huvudet än tidigare. :D #billigfylla

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...