Sunday, February 26, 2017

MY GOALS FOR 2017Jag hade ju några stycken mål förra året som jag ville jobba på och jag lyckades ganska så bra med dem, så jag tänkte att jag skulle göra några för det här nya året också. Jag vet att jag borde ha fått ut det här inlägget mycket tidigare, men bättre sent än aldrig tycker jag. Jag har ju inte heller jobbat jätte aktivt på någon av dessa ännu på grund av olika orsaker, men nu skall jag försöka tänka lite mera på dem. Sen så hade jag ju också två mål för Januari och Februari som jag nog jobbade på. I Januari så hade jag ju en månad utan alkohol och nu i Februari så skulle jag skriva 28 inlägg på 28 dagar. Snart klarat av det också. 

1. Läsa mera böcker. I år gick jag ju med i Helmets läs utmaning vilket går ut på att läsa x antal böcker. Ni kan hitta den här om ni känner er manade att delta. Sen finns ju även den Finlandssvenska läsutmaningen så kolla in den också. Hittills så kan jag berätta att jag inte varit så duktigt på att läsa, men jag tror att det nog börjar bli bättre. Jag kommer ju även att lyssna på en hel del audio böcker för att göra det lättare för mig själv och för att jag tycker att det är ett bra sätt att spendera tiden på bussen. Själv använder jag Audible till att lyssna men det finns ju hur många som helst apps att använda. 

2. Dricka mera vatten. Denna hade jag även med förra året och kommer definitivt att ha med även det här året. Jag är definitivt den typen som glömmer att dricka tillräckligt med vatten trots att jag mycket väl vet att det är viktigt. Jag lyckas alltid bra med den här en tid och sen glömmer jag den. Men jag skall verkligen försöka igen. Det är ju trots allt superviktigt.

3. Satsa mera på bloggen och speciellt bilderna. Jag nämnde det här i ett inlägg när jag hade tagit ett par bilder och  tyckte så om det. När man tar lite mera tid till saker så blir det mycket bättre än när man bara tar bilder med telefonen och kastar in i ett inlägg. Jag tycker också att det att jag nu den här månaden skrivit ett inlägg per dag går under denna. Jag har varit lite meh när det kommit till att skriva blogginlägg på senaste tiden och jag tror att den här månaden verkligen hjälpt mig. Jag säger inte att jag kommer fortsätta lägga upp ett inlägg per dag men jag har verkligen hittat tillbaka till det som får mig att skriva. 

4. Lära mig spanska. Jag har funderat på det här redan länge ända sedan före Kuba faktiskt men det blev sen aldrig av. Så nu har jag börjat lite leka med idéen  och tagit och laddat Duolingo till telefonen och sitter och leker med den varje dag. Jag har nog redan börjat lära mig en del ord så det är super. Får se om jag bestämmer mig för att söka upp någon kurs också i något skede. Man kan ju inte lära sig allt via en app på telefonen trots allt. 

5. Leva mera hälsosamt. In i den här så räknar jag alltså mat och träning och även en del mental hälsa. Jag vill äta bättre och träna lite mera. Jag har lite fallit av med träningen vilket jag är lite ledsen över men jag har tänkt att detta skulle kunna bli det jag satsar lite extra på i Mars. Jag vill må bättre det här året på alla sätt och kommer att prova lite olika sätt. Det kommer nog att komma fler inlägg om detta.

Jag skulle ännu kunna lägga till hur många som helst men jag tror att jag blir själ bara stressad av det och det passar ju inte riktigt. Jag kommer ju också att fortsätta ha månadsgrejer varje månad så där kommer säkert upp några fler.

Har ni några mål för det här året? Berätta gärna! 

_________


I had a few goals last year that I wanted to work on and I did pretty well on them, so I thought I would do the same this year. I know that I should have gotten this post up a lot sooner this year, but better late then never right? I haven't actually worked very hard on these because of a few reasons, but now I am going to try my hardest. I did also have a the white month in January and now in February I have worked on getting out a post everyday. Soon I have done that. So they kinda do go under this all. 

1. Read more books. This year I am doing the Helmet reading challenge and am going to read a lot more books. There is also the Finlandssvenska reading challenge but I haven't looked in to that. I haven't been very good so far at reading, but I think it is picking up. I am also gonna be using audiobooks since I love listening to books on the bus. I myself am using Audible but there are a million different apps for it. 

2. Drink more water. This one I had last year too and I definitely need to have it this year too. I am the person that very often forget to drink enough water during the day even though I know it is so important. I always do great for a while and then forget about it. But I am gonna try again. Since it really is important.

3. Invest more on the blog and especially the pictures. I mentioned this in a post a while ago where I had taken a few pictures and liked them. When you take the time to really do something it feels a lot better then when you just quickly take some pictures with your phone. I also think that me writing a post per day this month does go under this one. Since I have been kinda in a frump when it has come to writing post and I believe this month has really helped. I do not say that I will continue doing a post a day, but I have found back to what makes me want to write. 

4. Learn Spanish. This is something I have thought about for a while. Since before Cuba actually but it never happened back then. So now I have downloaded Duolingo to my phone and have been playing around with it. I have already learned a few new words and I love it. We shall see if I want to findd a course or something after a while to learn even more since Duolingo doesn't really cover it all. 

5. Live more healthy. In this I count food and working out and also a bit of mental health. I wanna eat better and work out a bit more. I have been lacking in both areas and it feel kinda bad. But I think that it gonna be something I am gonna take an extra good look at in March. I wanna feel better this year and I am gonna try different ways to achive it. There will be more posts on this. 

I could probably add even more things to this but I think that will just make me stressed so I am gonna let it be. I am also gonna have some month challenges as I have had so there will be some fun new ones. 

Do you have any goals for this year?

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...