Tuesday, April 12, 2016

GOING OFFLINE AT 10PM

Någon av er kanske minns, eftersom det inte var jätte längesen, att jag bestämde mig för att ta en sockerfri månad igen. Hittills, efter 12 dagar, så har den gått riktigt bra. Jag har ju trots allt gjort det här redan en gång tidigare så det är ju inte en ny situation. Så klart så kommer det tillfällen då jag frågar mig själv att varför gick jag med på det här igen. Svaret är ju det att jag vill minska på sockerintaget och bli mera hälsosam. Men det är svårt att komma ihåg det ibland, speciellt då när man är JÄTTE sugen på godis.

Och inte nog med sockerfri månad nej. Igår bestämde jag och Camilla att ta del i #Offlineaika som är en grej som If försäkringsbolag börjat med. Första gången hörde jag om det här i Gävle när det kom någon reklam i TVn men tänkte inte då desto mera på det. Sen läste jag även Jennis inlägg om det när det kom till Finland också. Då tänkte jag lite på det men ändå inte tillräckligt för att direkt hoppa på tåget. Men nu igår kollade jag instagram som alltid och reklamen hoppade framför min näsa. Då länkade jag grejen åt Camilla och hon blev intresserad. Då hoppade jag med på det.

Vi alla vet ju att dessa datorer och smart-telefoner inte är de bästa precis före sömn, men ändå så har vi dem där nära. Jag vill ta och prova om jag kan vara utan att sitta på datorn och inte röra i telefonen efter klockan 22 på kvällen. Jag vill verkligen se om det gör någon skillnad på min sömn och på mitt humör. 

Jag är ju verkligen den person som lever för sociala medier. Så det här kanske kommer att vara lite svårt för mig. Jag är så van vid att ha telefonen i handen nästan helatiden. Det sista jag gör på kvällen är kollar igenom mina snapchats. Inte bra alls. 

Igår var då alltså första dagen för detta. Eller då första kvällen. Före klockan blev 22 var jag ganska så nervös och tänkte att hur i hela friden skall jag klara av detta! Sen slog klockan 22 och jag satt bort telefonen på hyllan och la på do not disturb på den. Datorn stängde jag redan lite tidigare så den surrade inte längre. 

Det blev tyst. Jag har haft datorn på så länge att jag blivit van vid surret och det var riktigt konstigt att inte höra det. Så skönt nog. 

Jag gick i duschen och diskade en stekpanna och organiserade lite tills jag gick i säng. Ännu kan jag inte säga om det gjort någon inverkan, men jag skall definitivt hålla er uppdaterade över detta.

Finns det någon av er som också gör detta?

Some of you may remember since it is not that long ago, that I started a sugarfree month again. So far, after 12 days, it is going well. I mean I have done this already once so it isn't new for me. Of course there are times when I ask myself why I am I doing this again. Well of course the answer is that I wanna lower my sugar intake and get more healthy. But it is hard to remember sometimes, especially when you are craving that sugar a lot. 

And it wasn't enough to just take that on. No. Me and Camilla decided to take on #offlineaika which is a thing that If has started here. The first time I heard of this was in Gävle in some commercial and I didn't think much of it. Then I read Jenni's blogpost about it when it got to Finland too. Then I thought a bit about it but not enough to jump on it right away. 

But yesterday I was looking at my instagram-feed and it caught my eye again. I linked it to Camilla and she got interested. Then I jumped on it. 

We all know that computers and smartphones are not good just before bed, but still it is hard to let them go. I wanna try and see if I can be without my computer and phone after 10 in the evening. I wanna see if it has any effect on my sleep and mood. 

I am the person that lives on social media. So this might be hard for me. I am used to having the phone glued to my hand pretty much all the time. The last thing I do before sleep is watch my snapchat. Not good at all. 

Yesterday was the first day, I mean night, for this. Before 10 I was pretty nervous and tried to figure out how I would survive. Then the watch turned to 10 o'clock and I put away my phone on the shelf and put it on do-not-disturb. The computer was off already so it wasn't buzzing in the corner. 

And it got quiet. I have had the computer on for so long that I had gotten used to it and it was so weird to not hear it anymore. So nice tbh. 

I went in the shower and washed a pan and organized for a while before going to bed. I can't tell you yet if it has made a difference but I will keep you posted. 

Is this a thing in your country? I would love to hear! 
No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...