Saturday, January 2, 2016

NEW YEAR, NEW START!


Nyårsaftonen. Jag var, för första gången ever, på jobb under dagen. Så efteråt skyndade jag hem för att duscha och fixa mig. Jag bestämde mig för att inte ta klänning eller kjol eftersom man så ofta hamna utomhus så jag vill verkligen inte frysa allt av mig. Så jag bestämde mig för att ta på mig min Trixin skjorta (som är armegrön ) och ett par helt vanliga svarta jeans.Runt halsen hade jag Maahiskorus silversmycke.

Jag orkade dessutom sminka mig och använda grön ögonskugga. Det händer inte hemskt ofta men kanske jag skall ta och göra det oftare nu i år. Det var liksom lite roligt och jag tycker att det såg helt okej ut också.

New Years Eve. I was, for the first time ever, at work that day. So afterwards I hurried home to shower and fix myself. I decided to not take a dress or skirt because you usually end up outside so I really didn't want to freeze my bum off. So I decided to put on my new Trixin shirt (which is arnygreen) and a pair of normal black jeans. Around my neck I had Maahiskoru silver necklace. 

I also surprised myself by having the energy to put on make up and even green eyeshadow. It doesn't happen often but maybe I should start doing it more this year. It was a bit of fun and I think it looked quite okay too. 


Jag började min kväll genom att åka till Kontula till M&G. Jag har aldrig tidigare varit hos dem så jag var lite oroligt att jag skulle tappa bort mig. Jag trodde att jag bodde långt ifrån stan, men fel hade jag. De vann. Jag lyckades hitta rätt. Kom riktigt lite efter Emma så de hade tydligen trott att jag tappat bort mig och försökt ringa. Haha.

Jag fick träffa deras lilla kattunge och jag blev nog riktigt kär i lillen. De har även en liten kanin som också var så söt. Jag ville ju bara paija katt helatiden.

I started the evening by making my way to Kontula to M&G and I was pretty sure I would get lost since I have never been there before. I thought that I lived far from the city but no. They won. I did manage to find my way there. I arrived just a bit after Emma so they had thought that I had gotten lost and had tried to call me. Haha. 

I got to meet their little kitten and I fell in love. They also have a bunny who is also so cute. I just wanted to pet the kitten all the time.


I något skede så började folk titta på Game of Thrones som ett drickspel och jag gick till köket för jag ville inte spoila mig själv eftersom jag bara sett ett par säsonger ännu. Jag kollade med Ninni och Kati som var i stan och bestämde mig för att ta och träffa dem också. Så jag åkte iväg så att jag var ungefär halv 12 i stan och vi hann bra gå till Senatstorget för att se på raketerna. Snyggt var det absolut. Det är därifrån bilderna är.

Vi gick sedan tillbaka till Kaisla och de började spela Trivial Pursuit. Efter en stund bestämde jag mig för att åka hemåt. Jag ville ändå inte sova bort hela dagen så jag tänkte att bra att gå relativt tidigt i säng.

At some point people started watching Game of Thrones as a drinking game and I went to the kitchen because I didn't wanna get spoilers since I have seen only a few seasons. I checked with Ninni and Kati that were in the city and decided to go meet them too. So went and I was in the city about halv 12 which gave us perfect time to get to Senaatintori to see the fireworks. It was beautiful. That's were I took all the pictures. 

Then we went to Kaisla again and they started playing Trivial Pursuit. After a while I decided to go home. I didn't want to sleep the whole day away so I thought it might be good to be home at a somewhat decent hour. 


Bussen var alldeles proppfull men jag fick den snabbt så jag var glad att jag inte behövde vänta länge ute i det kalla. Varför är inte nyår mitt på sommaren?

Jag hade en riktigt trevlig kväll nu när jag tänker tillbaka på det. Under kvällen kändes det kanske lite meh. På något vis hade jag kanske väntat mig lite mera av allting men det är ju felet vi alla gör, vi kan inte bara njuta av stunden och det lilla utan behöver alltid något mera och något större. Jag fick hänga med underbara människor och det är ju alltid det bästa. Och viktigaste.

Därför vill jag under det här nya året lära mig att tänka på de små bra sakerna. Se det som är bra i dagarna istället för att koncentrera mig på det som är dåligt och fel. Som idag då jag skulle på jobb och bussen åkte framför näsan på mig. Det skulle ha kunnat göra hela min dag skit men jag bestämde mig för att se det goda.

  • Det regnade inte.
  • Det var lite snö på marken och det var riktigt fint.
  • Jag hade bra musik i öronen och det får tiden att gå fortare. 
Så jag tog några danssteg på busshållplatsen vilket troligen fick de som stod med mig att tro att jag är galen. Jag är inte det. Tror jag i alla fall. 

Hur har ert år börjat? Berätta gärna!


The bus was completely full but I still got it pretty quickly so I was happy about that since it would have sucked to wait for it in the cold. Why don't we celebrate new years in the summer?

I had a really great time now that I think back on it. During the night it felt a bit meh. Somehow I had expected more of everything but that is the problem we all have, we can't just enjoy the moment or the small things. There always needs to be more. I got to hang out with some awesome people and that it the best thing. And most important. 

That is why I during this new year wanna learn to think and see the small good things. See the good things in the day instead of concentrating on the bad and negative. Like today when I was on my way to work and my bus decided to be too early and I missed it. That could have destroyed my morning but instead I tried to see the good. 


  • it wasn't raining
  • There was a bit of snow on the ground and it was kinda pretty. 
  • I had good music in my ears and it made time go faster. 
So I took a few dance steps on the busstop which probably made the people around me think I'm crazy. I am not. I think. 


How has your year started? Tell me! I would love to know!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...