Sunday, January 31, 2016

Brunch is a good idea on Sundays!

Har ni funderat på vad lilla jag gjort under den här veckan? Nå nu behöver ni inte fundera mera! För här kommer det!

Have you been wondering what I have been up to this week? Well now you don't have to anymore! Here it is!


Vi börjar med förra söndagen. Jag ordnade för första gången någonsin brunch här hos mig för flickgänget. Vi satt och åt i många timmar medan vi pratade om allt och inget. Jag rekommenderar verkligen brunch på söndagar. Det är verkligen ett super sätt att avsluta veckan. Vi hade en massa gott att äta som ni ser. Fyllda croissanter är nog något av det bästa. 

Let's start with last sunday. I had a brunch at my place for the first time ever for the girlgang. We sat around the table and eat and talked for hours. I do really recommend having brunch on sundays. It is really a great way to end the week. As you can see we had a lot of good to eat. Filled croissants are just the best. 


På måndagen så var det dags att gå på jobb, som vanligt och jag lagade min basic frukost som består av gröt och ett glas vatten. Den här måndagen lade jag till även bröd vilket jag inte alltid gör. Jag tog risken på morgonen och vågade leka med eyelinern. Det lyckades riktigt bra om jag får säga själv. På jobbet lekte jag lite och lagade en större version av vänskapsarmband. Nästa månad får ni alla komma dit och prova laga vänskapsarmband! Efter jobbet åkte jag till pappa för att se på Royal Rumble med lillebror. Pappa lagade bröd i brödmaskinen han fick till julklapp av oss. Det blev verkligen helt supergott!

On monday it was time to go to work, as normal and I made my basic breakfast that includes porridge and a glass of water. This monday I did add bread to it too which I don't usually do. I took a risk and played with the eyeliner. I think I did a good job if I can so myself. At work I made a bigger version of a friendship bracelet. Next month you can all come and try to make a friendship bracelet! After work I went to dads to watch the Royal Rumble with little brother. Dad made bread in his machine he got for christmas and it was so good!


På tisdagen träffade jag först storebror A för att få nyckeln till honom och sen åkte jag till mamma. På vägen såg jag en bibel på metrostationen. Mamma hade lagat god fetaostsallad åt oss och jag fick även sakerna hon varit efter från Lidl. Nu skall det tränas! 

On tuesday I first met bigbrother A to get the keys to his place and then I went to mom. On my way I saw a bible that had been left at the metrostation. Mom had made a delicious feta cheese salad for us and I also got the things she had went after from Lidl. Now I can train a bit harder!


Det regnade katter och hundar på onsdagen men ut skulle jag med storebror As hundar så jag fick verkligen ta och klä på mig ordentligt. Dum var jag som inte tog på mig utebyxor, men som tur så klarade jag mig utan att falla trots isen på vägen. Tänkte att hundarna skulle dra omkull mig men de var så snälla!

På jobbet fotade jag lite vänskapsarmband för facebook eventet. På kvällen lagade jag mat. Jag har varit så duktig på att laga mat själv hela månaden att jag kan inte vara annat än helt super glad. Om ni har något recept jag borde prova så får ni gärna berätta!

It was raining cats and dogs on wednesday but I needed to go out with As dogs so I had to put on proper clothes. Stupid as I was I didn't take on proper outwear pants, but I was happy that I didn't fall even though the roads were very icy. I thought the dogs were going to drag me down but luckily they were very nice. 

At work I photographed some friendship bracelets for a facebook event. In the evening I made food. I have been so good at making food myself the whole month that I can only be really happy about it. If you have any recepies I should try then please let me know! 


På torsdagen var jag först på jobb men efter jobbet träffade jag Emmi och vi gick till Hard Rock Cafe för att äta. Jag är bara helt kär i HRC och deras hamburgare för att inte tala om Groupie Grind. Alkoholfri drink. Helt kärlek. 

Jag hade en läkartid på fredagen så jag gjorde knappt något hela dagen. På kvällen åkte jag till kallio för att hänga med Emma och Antti och några till. Jag drack ju bara vatten hela kvällen så det var spännande att följa med. Hem kom jag först nångång kring 4-5 tiden på morgonen. Jag var lite trött vid det tillfället, men glad att jag inte var full. 

On thursday I was at work first and after that I met Emmi and we went to Hard Rock Cafe for some food. I have seriously fallen in love with HRC and their burgers and not to speak of Groupie Grind. It's a delicious non-alcoholic drink. It is love. 

I had a doctors appointment on friday so I did pretty much nothing all day. In the evening I went to Kallio to hang out with Emma and Antti and some others. I did drink water all evening so it was kinda fun to just watch. I came home around 4-5ish in the morning. I was a bit tired at that point, but happy that I wasn't drunk. 


Jag lät mig själv sova länge på lördagen och tog det bara lugnt hela dagen. Det var egentligen inte planen för dagen. Jag hade tänkt att jag skulle städa och fixa lite i klädskåpet men det blev inte riktigt något. Jag började se på Dexter så den blev jag helt fast i och låg i sängen typ hela dagen.

I let myself sleep on saturday and just took it easy the whole day. That was actually not the plan for the day. I had thought I would clean a bit and take on my wardrobe but that didn't happen. I started watching Dexter and I got very stuck. I spent the most of the day in bed. 


Idag så åkte jag till stan för att gå på brunch (märk väl brunch igen på söndag!). Kiilas brunch är riktigt bra enligt mig och för det mesta så hittar nog alla något att äta. Söndagar är bara helt perfekta brunchdagar. Jag åt så mycket att jag har inte behövt något annat under hela dagen. Det var så härligt att se Aino, Maria och Ami. Det är en tid sen vi alla setts så brunch var verkligen ett bra tillfälle att catch up.

Efter det åkte jag hem och väntade på M som skulle komma till mig för få hjälp med sin blogg. Jag är så glad över det att jag kunde hjälpa henne. När hon åkt så lade jag på Dexter igen. Jag tror att det blir Dexter efter att jag fått det här inlägget gjort. Jag är alltså helt fast!


Today I went to the city for some brunch (see second sunday with a brunch!). The brunch at Kiila is in my opinion and usually everyone finds something to eat. Sundays really are such good brunch days. I ate so much that I haven't needed anything else all day. It was so nice to see Aino, Maria and Ami. It has been a while so brunch was a perfect setting to catch up. 

Afterwards I went home and waited for M to get to my place to get some help with her blog. I am glad I could help her. When she left I put on Dexter again. I think I will continue with Dexter once this post is up. I am so stuck on it!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...