Wednesday, November 4, 2015

Social Media is not real life

Jag hade redan ett inlägg som skulle komma upp idag, men den får nog vänta eftersom jag finner den här videon viktigare just nu. Och jag tycker att ni alla skall ta en stund och se på den här och lyssna på vad Essena säger. Sen kan ni också besöka hemsidan hon satt upp.

I had a post already made that was supposed to come up today, but it will have to wait since I find this video a lot more important. And I do think that you all should take a moment and watch and listen to what Essena is saying. And you can also check out the website she has made.Visst är det super roligt att få en massa likes på instagram eller facebook, men det är inte det som definierar en. Det är bra att komma ihåg ibland. Jag vet att jag själv kan bli lite fast i hela like-träsket. "Om jag får fler likes blir livet bättre." "aj den fick bara sådär lite höh".

Samma med bloggen. Om jag bara får mera läsare så blir mitt liv magiskt bättre. Det är inte bloggen som gör mitt liv. Det är jag som gör mitt liv. Bloggen är bara där med. Jag bloggar för mig. Själv vill jag verkligen inte sitta bort mitt liv framför datorn. Men jag vet verkligen att vissa dagar gör jag verkligen det. Och det är så synd.

Social Media är väldigt mycket editerat. Det är inte äkta. Även bilderna på instagram är editerade. Det perfekta livet som syns på bilderna är inte sanningen. Det är det som Essena vill säga. jag tycker det är super viktigt att komma ihåg. Att komma ihåg att vi bara ser en liten del av allting.

Så jag tycker verkligen att Essena har en point i det hon säger. Vi måste komma ut mera. Hur konstigt är inte det att det är lättare att prata med en främling på internet än där ute?

Ni får så berätta om detta väcker tankar. Jag vill så gärna höra vad ni tycker!

Sure is is super fun to get a lot of likes on instagram or facebook, but it isn't what defines you. And that is important to remember. I know that I sometimes get caught up in the whole like-train. "If I get more likes life will get better." "Oh it only got that few."

The same with the blog. If I get more followers my life will suddenly get amazing. It isn't my blog that makes my life. I make my life. The blog is just with me. I blog for me. I don't wanna spend my entire life infront of the screen. But I know that some days I really do that. And it is so sad. 

Social Media is very edited. It is not real. Even the pictures on instagram are edited. The perfect life that is seen is not real. It's what Essena is saying. I think it is so important to remember. To remember that we see only a small part of it all. 

So I really do think that Essena has a point in what she is saying. We need to get out more. How weird isn't it that it is easier to talk to a stranger online than out there?

Please do tell me if this brings up any thought. I really wanna hear what you think!

written 3.11.2015 20:19

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...