Friday, November 6, 2015

30 days without candy!

 
Jag skall vara ärlig och direkt nämna att jag har inte lyckats hemskt bra tidigare i liknande grejer, så som min 30 day challenge och alla sådana. Men nu tänker jag prova på att vara utan godsaker (nu pratar jag om godis och kex och kakor och allt såntdär) i 30 dagar. En hel månad alltså.

Nu är alltså det här första dagen och såklart så har det gått riktigt bra hittills. Jag har ju inte lämnat lägenheten idag så.

Fiilisen inför det här är positiv och jag hoppas verkligen att jag kommer att klara av att vara utan i hela 30 dagar.

Orsaken till att jag gör det här är det att jag vill må bra. Socker är verkligen boven alla gånger. Jag har sett på så många dokumentärer om socker och hur det sätts i allting. Så jag vill verkligen minska på mitt sockerintag och se om jag mår bättre av det. 

I am gonna be honest and tell you that I haven't been good at things like this, as the 30 day challenge and so on. But now I am gonna try to be without goodies (now I am talking about candy and cookies and cakes and so on) for 30 days. A whole month. 

Now this is the first day and it has gone okay. I haven't left the apartment so. 

My feelings are good over this and I really hope that I can be without the whole 30 days. 

The reason why I am doing this is to feel good. Sugar is really bad. I have seen so many documentaries and how it is put in everything. So I really wanna eat less sugar and see if I feel better afterwards. 

 
Jag började skriva det här inlägget för en tid sedan då jag första gången skulle vara utan godsaker. Nå, den gången gick det jättedåligt och det lyckades inte alls. Jag skulle nu kunna ta bort den där texten och bara skriva om hur det nu gått bra i åtta hela dagar (nu i skrivande stund är det alltså tisdag) men jag vill ändå ha kvar det där. Just för att kunna berätta att det är inte lätt. För att vara helt ärlig och berätta att jag fucka upp. Det är definitivt inte så att man bara tar och bestämmer sig för att sluta äta godsaker i en månad och så gör man det. Nope. Nope.

För det är så att det finns godsaker överallt. Man blir bjuden på dem från alla håll, Speciellt så märker man det då när man skall vara helt utan. Man är ju så van vid att bara ta av det som bjuds att man inte ens först tänker på det att man inte skall. Så det är det som gör det så otroligt svårt. Att komma ihåg att man inte skall ta fast man verkligen vill.

Men jag skall inte ta och koncentrera mig på det att jag inte lyckades första gången utan på det att jag nu varit utan i 8 hela dagar och det är ju ganska så bra. Mera än jag någonsin lyckats vara. Det känns helt otroligt bra.

Som jag sa tidigare så har det definitivt inte varit lätt. Jag har fått påminna mig själv helatiden att jag inte får plocka av godiset som ligger på disken på jobbet och att jag inte får ta en bit av chokladkakan som bjöds på jobbet på festen. Jag måste säga nej åt rulltårtan som mamma bjöd på nu i helgen. Seriöst så tog det lite ont i hjärtat.

Jag vill påminna er om att jag inte gör detta för att gå ner i vikt. Jag tror inte att jag är tjock och behöver gå ner i vikt. Jag gör det här för att jag äter alldeles för mycket socker och socker är inte bra för en. Jag vill minska på mitt sockerintag och för att kunna göra det måste jag bli av med det otroliga sockerberoendet som surrar omkring mig. Så jag tänkte att jag är en månad utan godis och kakor och sådant. Jag har inte tänkt sluta helt och hållet, men minska. Försöka få det lite mera under kontroll.

Redan det att jag varit över en vecka känns sjukt bra.

I started writing this post a while ago when I first decided to be without for a month. Well, that time it didn't go so well at all. I could now just take that text out and start writing about how it has gone really well for 8 days now (it is Tuesday right now) but I still wanna have it out. To tell you that it is not easy. To be honest with you guys and tell that I fucked up. It really isn't just to decide and then be without goodies for a month.  Nope.

Because there are candies everywhere. You get offered them from all places. You realize it even more when you have decided to not eat any. You are so used to just take everything that is being offered without thinking about it that you don't first think about the fact that you aren't supposed to. So that's where it gets hard. To remember to not take even if you want to. 

But I am not gonna concentrate on the fact that I failed but on the fact that I have been without for 8 whole days and that is pretty cool. More then I have ever been. It feels great. 

As I mentioned before it has not been easy. I have to remind myself all the time not to take from the candy bowl at work and that I am not allowed a piece of chocolate cake that was served at the party. I had to say no to the cake mom was serving this weekend. It really hurt. 

I wanna remind you that I am not doing this to lose weight. I do not think that I am fat and need to lose weight. I am doing this because I eat way too much sugar and sugar isn't good for the body. I wanna cut down my sugar intake and to be able to do that I need to get rid of the sugar addiction that is around me. So I thought I would be without for a month. I am not quitting for good, just cutting down. Trying to get more control over it. 

It feels amazing that I have been without for a week. 
Har ni nångång provat godisstrejk?

Have you ever tried something like this?

written 3.11.2015 23:30

5 comments:

 1. I've done '30 days without candy' maybe three times. Once i was with out it 2,5 months!!!
  November is good month to be without candy coz I usually let myself eat candy at my birthday, so its over a month really for me :)
  Good luck! Im here for you if you need support!

  ReplyDelete
 2. Oh and im having month without candy at the moment as well :)

  ReplyDelete
 3. Bra gjort, keep it up :) Efter de här 30 dagarna kommer du märka hur otroligt sött allting är!

  ReplyDelete
 4. And everyone wants to eat candy during christmas so this is a good month to be without. :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...