Sunday, May 10, 2015

Mother's Day

Första morsdagen sen jag flyttade hemifrån. Jag hade en bra plan som skulle ge mig tid att både städa och laga maten före mamma ringde på dörren, men den planen gick i bitar då jag kom ihåg att butiken är stängd. Och dumma jag hade ju inte köpt ingredienserna färdigt. Så jag fick bara glömma min plan och ta mig till stan för att köpa allt.

Jag lyckades dit och hem tillbaka fören mamma var bakom dörren, men städandet fick bli. Det var som tur inte så farligt råddigt. Så det var inte så farligt ändå.

First mother's day since moving away from home. I had such a good plan that would have given me time to clean and make food before mom got here, but that plan went to pieces when I realized that the store is closed. And stupid me had not bought all the stuff. So I just had to forget my plan and go to the city to buy everything. 

I managed to get there and back before mom rang the doorbell, but the cleaning didn't happen. It wasn't that bad anyways so it was okay.

Jag lagade en makaronilåda med maletkött och mögelost, eftersom både jag och mamma älskar mögelost. Jag har inte någonsin tidigare lagt i mögelost (Aura såklart) så jag var inte riktigt säker på hur det skulle bli. Men det blev riktigt gott.

Vi skrattade båda åt det att vi båda tog fram telefonerna för att ta bilder fören vi kunde hugga i. Nog måste man ju ta bild på allt!

I made a macaroni casserole with minced meat and blue cheese, since both me and mom love blue cheese. I have never before put in blue cheese so I didn't know how it would turn out. But it turned out really good. 

We both laughed that we both had to take out our phones and take pictures before actually sitting down.  


Efterrätt hade vi också. Den hämtade mamma med sig och det är en hallon-vitchoklad ostkaka från min och mammas favoritbutik alltså Lidl. Vi var lite rädda att den skulle vara för söt, men det var den inte. Den var riktigt god faktiskt.

We also had dessert. Mom had bought a raspberry-white chocolate cheesecake from our favorite store aka Lidl. We were a bit scared that it would be very very sweet, but it was not. It was delicious. 


Det var så roligt att ha mamma här såhär på morsdagen. Hon fick även se allt som hänt här sedan hon senast var här. Jag har ju nu lyckats få bort alla bananlådor. Så det börjar nu se ut som ett hem.


Hoppas ni alla haft en riktigt bra morsdag!

It was a lot of fun to have mom over for mother's day. She also got to see all the changes that have happened in this apartment. I have gotten all the banana boxes out. So it is starting to look like a home. 

I hope you all have had a great mother's day!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...