Friday, January 23, 2015

Breakfast at the table

Jag är definitivt en av de som inte kan vara utan att äta morgonmål. Jag behöver åtminstone någonting för att klara mig enda fram till lunch, speciellt då när jag skall på jobb tidigt på morgonen. För det mesta så blir det några bitar bröd, men ibland kan jag ha jougurt eller flingor.

Förr så drack jag alltid ett glas saft också, men eftersom jag har slutat dricka saft ungefär helt och hållet så blir det vatten istället. Vi vet alla att det är så viktigt att dricka vatten.

I am very much one of them who need breakfast in the morning. I really need at least something in me to make it all the way to lunchtime, especially when I am going to work early in the morning. Mostly my breakfast is a few pieces of bread, but sometimes I have yougurt or cornflakes. 

I used to drink a glas of juice too, but since I have quit all juices pretty much I only drink a glas of water instead. We all know how important it is to drink water. 


Här har  vi ett exempel på ett morgonmål. Två halvor mörkt bröd ena med ost och andra med lördagskorv. Tilsiter osten är en favorit och den får man på Lidl. Jag är glad att jag har en Lidl ganska nära som jag kan gå till alltid nu och då.

När jag äntligen fick ett matbord så tänkte jag att jag skulle börja äta alla mina mål där istället för att sitta i sängen eller framför iMacen. Det sägs ju att man inte skall äta framför tvn eller datorn utan att man skall koncentrera sig på det man gör. Dessutom så är det ett bra tillfället att bara ta det lugnt. Varva ner lite. Det behöver vi alla.

Tyvärr så lyckades jag inte riktigt och gick väldigt fort tillbaka till mina dåliga vanor. Jag tror att en del av problemet är att jag inte har stolar kring bordet ännu och det är lite obekvämt att sitta på köksstegen. SÅ jag skall nog ta och göra ett nytt försök så fort jag fått stolar (det borde hoppeligen ske nästa månad). 

Är du såna att du behöver morgonmål eller klarar du dig med bara en kopp kaffe? 
Var sitterdu och äter?

Here we have a example of a breakfast. Two halfs of dark bread one with cheese and one with sausage. Tilsiter cheese is a favorite and you can get it at Lidl. I am so happy that I have a Lidl pretty close to me that I can walk to sometimes. 

Now that I finally got a table I thought I would start eating all meals on it instead of sitting in my bed or infront of the iMac. It is said that you should not eat infront of the tv or computer but instead concentrate on what you are doing. It is also a good way to just take it easy. Relax. And that is something we all need. 

Sadly I didn't really succeed and very fast went back to my bad habits. I do think that one problem is the fact that I don't have chairs at the table and it is kinda uncomfortable to sit on the kitchen ladder. So I will try again when I get the chairs (which should be next month). 

 Are you a person that needs breakfast or do you only need a cup of coffee?
Where do you sit and eat?

4 comments:

 1. Jag måste också alltid äta något, annars kommer jag liksom inte igång med dagen.. Är det många timmar till lunch försöker jag äta mera, men har egentligen svårt att äta stora frukostar, stiger jag däremot upp ganska sent så räcker det oftast med en smörgås eller en liten portion flingor. Är jag ensam så äter jag framför datorn, för har inte tålamod att sitta och tugga om jag inte har något att se på liksom.. Men har jag sällskap så behövs det inte. Nu när jag flyttar utomlands blir det väl frukost på balkongen, om jag är ensam med smartphonen i handen istället för datorn gissar jag.. :D

  ReplyDelete
 2. Jag äter också alltid morgonmål. Helst lääääänge, vid köksbordet MED datorn ��

  ReplyDelete
 3. Maria: frukost i solen sku sitta så bra just nu :)

  Yvonne: haha just så :D

  ReplyDelete
 4. Cool post! Love from Ireland!
  www.diamants-au-chocolat.blogspot.ie

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...