Sunday, September 28, 2014

If I waited for perfection...


Där har vi det. Jag har kanske lagt lite för höga krav på mig själv när det kommer till skrivandet. Nu pratar jag inte bara om bloggskrivandet utan även allt annat skrivande som jag brukade göra helatiden förut. Jag bara slutade. Bloggskrivandet har också fått ta en liten andra plats just nu med allt som händer. Jobbet tar såklart en del tid och energi och jag är inte van vid att ha jobb på det sättet. Jag hinner inte längre skriva 4 inlägg per dag, eller ens ett per dag.

Eller kanske jag skulle hinna skriva ett per dag ifall jag inte ville göra dem så bra som jag tydligen vill. Kanske det är därför jag inte vill skriva ett halft genomtänkt inlägg. För att jag vill att det skall vara bra.

There we have it. I might have put too much pressure on myself when it comes to writing. Now I am not only talking about writing in the blog but also all the other writing I used to do a few years ago. I just stopped. The blog has also taken a backseat right now with all the stuff that is going on. Work takes a lot of time and energy and I am not used to having work like this. I don't have time to wrtie 4 posts a day, or even 1 per day. 

Or maybe I would have time if I didn't want to make them as good as I seem to want to. Maybe that is why I don't want to just spit out a blogpost just for the sake of it. Because I want it to be good. 

...Förr tänkte jag inte på det och då var det lättare att vara spotta ut text. Berätta vad jag gjort under dagen och vad som rör sig i mitt huvud. Nu kanske jag är rädd att folk tar det fel.

Julie funderade lite på det här med att skriva blogg och hur det ändrat längs åren. Jag och Julie har kännt varann i gudars många år och jag har följt hennes bloggfärd hur länge som helst så jag förstår vad hon menar. Jag har bloggat sen 2004 vilket verkligen är jätte länge. Jag började även på X3M precis som Julie och det var där som jag och hon blev bekanta med varandra. Ja, jag skrev helt annorlunda då än jag gör nu. 5 inlägg kunde komma på en dag och jag berättade verkligen hur jag har det. Ibland var det sämre och ibland bättre. (Ja dessa inägg går att läsa här i den här bloggen nuförtiden så det är bara att kolla ifall det känns så.)

Jag är okej med det att mitt sätt att skriva har ändrat, men en del av det gamla skulle jag gärna vilja få lite tillbaka hit igen. Få lite mera öppenhet och vardag in i bloggen igen istället för alla shopping-inlägg. Lite mer djup kanske. Nej, jag säger inte att jag kommer sluta med shopping-inläggen. No way. Jag vill bara få lite mer till bland dem. Förstår ni mig?

Jag vill även eliminera det stora kravet jag lagt på mig själv att alltid måsta skriva perfekt. Det är okej att bara skriva det som kommer ut ur en. Det behöver inte alltid vara ett perfekt inlägg.Before I didn't think about it and it was easier to just spit out text. Tell you what I have been up to and what is going on in my head. Maybe I now am afraid of people taking it the wrong way. 

Julie did write about blogging and how it has changed during all these years. I and Julie have known eachother for ages and I have followed her blog for ever so I really do get what she means. I have blogged since 2004 and that is a long time. I also started at X3M as Julie and it was there where me and her met. I did write differently back then. 5 posts could be up in one day and I really did talk about how I was doing. Sometimes better and sometimes worse. (Yes all these posts are up on this blog so you can go read if you feel like it (only in Swedish at the moment). 

I am okay that my way of writing has changed, because it is only normal, but I would like some of it back. A bit more openness and daily life to the blog again instead of all the shopping-posts. A bit more depth. No, I am not saying that I want to stop with the shopping-posts. No way. I just want a bit more together with them. You know what I mean?

I also want to eliminate the pressure I have on myself to always write perfect. It is okay sometimes to just write whatever comes to mind. It doesn't have to be perfect.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...