Sunday, August 3, 2014

Let's talk about Åland!

Åland. Egentligen så borde jag ju ha gjort det här inlägget för längesedan men eftersom jag är jag så har jag inte fått det gjort förrän nu. Jag tänker skylla på sommaren och värmen och allt det där. Det är alltid lite sämre på bloggfronten på sommaren, det vet ju alla!

Jag gjorde ju en liten video om resan så ifall ni vill sen den så är det bara att klicka här!

Åland. I should have done this post forever ago but since I am me I have just not got it done before now. I am going to blame the summer and all that. It is always less happening in the blogworld in the summer, everyone knows that!

I did make a video about the trip so if you wanna see that then click here!


Jag tog ju alltså bussen först till Åbo och hoppade där på Viking Grace eftersom det var billigast så. Trots att det inte tar jättemånga timmar så rekommenderar jag att ändå åka med sällskap. Ditresan gick bättre än hemresan, men ändå så var det inte jätte roligt.

Jag åt på Frank's på vägen till Åland och maten var riktigt god. Efterrätten också. Jordgubbar är bäst.

Blev ju även varnad att båten kanske inte alls kommer in i hamnen så det satt jag och stressade över, men som tur så gick det bra och jag kom fram till land. 

I took the bus to Turku and then jumped on Viking Grace since it was cheapest like that. Even though it is not many hours I do recommend doing it with a friend. The way there wasn't as bad as the trip home, but it wasn't fun. 

I ate at Frank's on the way to Åland and the food was really good. The dessert too. Strawberries are just awesome. 

I was warned that the ship might not be able to get to the shore at all so I sat and stressed over it, but luckily everything went well and I got safely off the ship. 


Nästa dag så gick jag och Zan ut på stan för att kolla lite i butiker och sen gick vi och satte oss på ett litet café för lite te och ålandspannkaka. Det måste man ju bara äta när man är på Åland. Om ni vill se vad jag fick med mig hem från resan så kan ni kolla in det här inlägget som jag gjorde.

Sen gick vi till butiken för att köpa mat. Påvägen måste vi gå över en bro och det blåste helt otroligt mycket! Ni kan kolla videon som jag länkade där i början så kan ni se ett klipp om det. Sen laga vi mat och  drack vin och åt god mat.

The next day me and Zan went out to check out the stores and afterwards we went to a little café for some tea and ålandspancake. You just have to eat it when you are in Åland. If you wanna see what I got with me home you can check this post that I did.

Then we went to the store to buy food. On the way there we had to go over a bridge and it was so windy! You can check the video I linked in the beginning and you will see a clip of it. Then we made some food and drank some wine and ate good food.


Sen blev det utegång och några selfies måste vi ju ta. Vi gick till Arken och dansade massor. Det var sjukt roligt.

Then we went out and well yeah had to take a few selfies. We went to Arken and danced a lot. It was a blast. 


Nästa dag var det dags att åka hem igen. Vi promenerade till båten och åt en glass före det var dags att säga hejdå och för mig att hoppa på båten. Som jag sa i början så var den här resan värre och jag var trött och hade tråkigt. Om jag hade haft pengar att shoppa eller sitta med en dricka så skulle tiden säkert gått fortare. Okej, jag köpte en dricka och satt med den i över en timme medan jag snapchattade med Nelle. Bussresan till Helsingfors var också en killer.

Så sådan var min extempore resa till Åland. Det var nog värt det. 

The next day it was time to head home. We walked to the ship and ate a ice cream before it was time to say goodbye and for me to get on. As I said in the beginning this trip was worse and I was bored and tired. If I had had money to shop or sit with a drink then it might have gone faster. Okay, I did buy one drink and I sat with it infront of me for over an hour while I snapchatted with Nelle. The busride to Helsinki was also a killer.

That was my extempore trip to Åland. It was worth it.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...