Tuesday, January 7, 2014

Somehow I got some new years resolutions...

Jag brukar undvika att ha nyårslöften eftersom de bara ger stress åt en själv, men i år har jag nästan lyckats skaffa mig ett par utan att det egentligen var meningen. Men jag är helt nöjd med dem som kommit fram under förra veckan så det kan bara bli bra tycker jag.

I try to keep away from new years resolution because they just give stress, but this year I have made some without really meaning too. But I am pretty happy with them that have come to life last week so I am not complaining. 

1.Ta hand om mig själv

Jag försökte ju lite förra året springa och gå, men det blev inte riktigt någonting av det. Men i år så har jag och ett gäng vänner bestämt att ta tag i allas lathet och ordnat 2 springträffar per vecka där vi tränar för Extreme Run 2014. Igår var jag med för första gången och det kändes otroligt bra efteråt trots att jag höll på att dö under turen. Men jag är stolt och jag skall absolut fortsätta kämpa! (På kvällen lyckades jag även dregla över alla kläder hos Casall som är - 50 %!) Om jag skulle lyckas gå på en egen springtur varje vecka också så skulle jag vara nöjd.

Inte nog med att jag kommer att börja springa och sånt. Jag skall också försöka sova bättre (8 timmar per natt vore kanske helt möjligt) och inte sova hela dagen utan vakna tidigt. Som ni kanske vet så är jag ju hundvakt den här veckan och har blivit tvungen att vakna klockan 7 för att gå ut med lillen. Först var det alldeles för hemskt, men nu börjar det kännas ganska okej. 

Såklart att äta hälsosammare (mindre godis och ingen cola!) och allt det där också hör hit. 

1. Take care of myself

I did try last year to gp running and walking, but it didn't really stick. This year me and a group of friends have decided to fix everyones lazyness and fixed 2 running meets per week where we train for Extreme Run 2014. Yesterday I was with for the first time and it felt amazing afterwards even though I thought I would die during it. But I am so proud of myself and I will keep on fighting! (After it I found myself drooling over all the clothes at Casall that are - 50 %!) If I could get myself to go on a run on my own once alone every week too it would be great. 

I'm also gonna try to sleep better (8 hours a night is probably possible) and not sleep all day. As you might know I have been dogsitting this week and have been forced to get up at 7 am to go out with the little one. At first it was hell but now it doesn't feel so bad. 

Of course eating more healthy (less candy and no coke) and all that is also here. 

2. Spara pengar

Ja, just nu så behöver jag ju spara pengar till Amsterdam resan som närmar sig helatiden, men det här gäller annars också. Sätta över pengar till sparkontot alltid när jag kan, fast det vore bara några tior så är det ändå bättre än ingenting. 

Här måste jag ju tillägga att jag ju också måste jobba för att få pengar att spara. :) Åtminstone ett par dagar i veckan tänker jag sikta på att ha jobb.

2. Save money

Yes, right now I need to save money for the trip to Amsterdam that is soon, but this is not just for that. I need to put money on the savingsaccount when I can, even if it is just a few euros it is still better then nothing. 

Here I could put that I need to work to get money to save. :) At least a few days of work per week is what I am gonna try to have. 

3. Skriva dagbok

Jag har haft en pappersdagbok väldigt länge men inte riktigt skrivit i den ordentligt och jag tror att det skulle vara bra att göra det. Få nerskrivet det jag inte riktigt kan skriva här i bloggen och på det sättet få det bort från mitt huvud. För det är skönt att kunna ta ut det och skriva ner det på papper. 

3. Write in my diary

I have had a paper diary for a very long time but I haven't really written in it in a long time and I think it could be good to do. Get stuff that I can't write here written down somewhere and get it out of my head that way. Because it does help to write it down.

4. Läsa mera böcker

Jag har verkligen varit så dålig på att läsa böcker förra året att jag riktigt skäms. När jag packade ner böcker i lådor så lämnade jag alla olästa ännu i hyllan och jag tror att jag har mera olästa än lästa och det är bara inte okej! Så före jag lägger mig så skall jag läsa lite, detta kanske inte händer varje kväll men ibland i alla fall. Och sen skall jag ha med mig en bok i väskan! 

4. Read more books

I have really been so bad at reading books last year that I am ashamed. When I packed away books I left the ones I haven't read and I think I have more not read then read and that is not okay! So before I go to bed I am gonna read for a bit, maybe not every night but at least some nights. And I am gonna have a book with me in my bag!

5. Kommentera mera och blogga bättre

Jag vet inte om ni har märkt att jag liiite ändrat på mitt sätt att blogga under det här året. Lite längre inlägg och lite mer tanke i dem. Och det skall jag försöka hålla också eftersom jag har gillat att inte stressa helatiden över att inte ha skrivit mer än ett inlägg. Det är helt okej att bara skriva ett inlägg per dag, eller att hoppa över en dag helt och hållet. 

Jag skall även kommentera mera i andras bloggar för jag vet hur härligt det är att få kommentarer och jag vill ge den lyckan åt andra. Och dessutom så har vi alla blivit dåliga på att kommentera på sistone och det är synd. Så ifall ni nu läser detta och känner igen er så ta tag i det och kommentera! Man behöver inte kommentera alla inlägg men kasta en ibland. :) 

5. Comment more and blog better

I don't know if you have noticed that I have changed the way I write posts a biiit. A bit longer posts and a bit more thought in them. And I am gonna keep it that way since I like not having to stress over having written only one post.  It is okay to just write one post per day, or not write one at all. 

I am also gonna get better at commenting on other blogs because I know how fun it is to get comments and I wanna give that happiness to others. And I feel like we all have gotten bad at commenting and it is sad. So if you are reading this and feel like this is you then do something about it and start writing some comments. You don't have to comment on all posts but just throw a comment something somewhere. :)

Affiliate-links

2 comments:

  1. Det är bra med löften så länge de inte blir stressmoment för en, precis som du skriver. :) Så du satsar på extreme run? Det låter gansia häftigt som första löpningsevenemang, 16 km är en hel del. Själv försöker jag satsa på att springa naisten kymppi i år. Anmäler man sig före 28.2 är det billigare, och det ger kanske mer motivation att satsa på löpkonditionen om man har en DL man betalat för ^^' Eller så funderar jag.

    ReplyDelete
  2. Frida: Jag hörde av någon att den är 8 km, men du verkar ha rätt att den är 16. 8 km sku jag t.o.m klara av.

    Naisen kymppi har jag faktiskt funderat på i några år. Sku vara faktiskt helt roligt det också :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...