Sunday, June 23, 2013

You don't have to have everything figured out at 20.

Nu vill jag ta och prata lite med er. Bara skriva, inte tänka.

Som många av er kanske vet så närmar sig min födelsedag och jag blir igen lite äldre. Jag blir hela 25 år. Och jag bor tyvärr fortfarande hemma med mamma och lillebror. Jag har inget fast jobb utan jobbar som inhoppare på daghem och eftis. När jag var liten så trodde jag att när jag är 20 så kommer jag att ha man och barn, det är väl det som alla lågstadiebarn tror, eller?

Men så är det ju inte riktigt. Man tror att när man är 20 så är man vuxen. Jag känner mig inte vuxen ännu heller. Men jag är inte heller helt nöjd med var jag är just nu i mitt liv. Jag skulle gärna ha en egen lägenhet och ha en kille/man. Det går inte en dag då jag inte kollar Oikotie och dreglar efter lägenheter och önskar att jag bara hade pengar att flytta. Men det har jag inte.

Men jag försöker ändra på det. Jag försöker få jobb och jag försöker få pengar på olika sätt. Som exempel kan vi ju ta reklamerna här runt på bloggen. Det är påriktigt ett sätt för mig att försöka tjäna några små cent på något jag sätter en hel del tid på. Jag vill definitivt inte att någon av er skall tro att jag bara bloggar för att få pengar. Definitivt inte. Det här är något jag gör för att jag älskar det, men om jag kan tjäna lite pengar på det så tackar jag inte nej till den möjligheten.

Jag vill verkligen ta nästa steg i mitt liv och bli mer självständig och hitta min väg. Bo ensam i en lägenhet och kunna ha vänner över på ett glas vin eller två. Det är min dröm.(random pictures from different times)

Now I wanna talk to you. Just write, not think. 

As many of you might know my birthday is coming up and I am getting a bit older. I am turning 25. And I sadly still live at home with mom and little brother. I have no permanent job but I do some gigs to kindergardens. When I was little I thought that when I am 20 I will have a man and kid, isn't that what all kids think?

But it really isn't that way. You think that when you are 20 you are a grown up. I don't feel like a grown up yet. But I am not really happy with my life as it is. I would love to have my own apartment and a man/guy. There's not one day I don't check for apartments and drool and wish I had the money to move. But I don't have. 

But I am trying to change it. I am trying to get a job and make money in different ways. As an example we can take the advertisements that surround this blog. It really is a way for me to try to make some money on something I do put a lot of time on. I don't want you to think that I am only blogging to make money. Because that is not true. This is something I do because I love it, but if I can make a few bucks doing it then I will not say no thank you. 

I really wanna take the next step in my life and become more independent and find my way. Live alone in an apartment and be able to have friends over for a glass of wine or two. That is my dream.

4 comments:

 1. Vi 20 års older skall man leva livet, bo hos mamma&pappa eller trasig (men billig) hyresbostad, arbeta på en plats som man kanske inte gillar men är nöjd bara man får pengar, göra allt crazit och inte fundera på konsekvenser. Sen när närmar sig 30 kan man börja lugna ner sig, söka fastvarigt arbete som man hatar, gifta sig och skaffa barn och leva enligt systemet. Sorligt nog tror många att vid 20 års åldern skall man vara seriös över saker, sen i medelårskrisen gråter man att man inte levde mer spännande liv som ungre.

  My tip: lev livet då man ännu kan. Det är bättre att ångra dom riskerna man tog i stället för riskerna man inte tog :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tyvärr så finns det inga billiga hyreslägenheter i den här staden. Allt är bara sjukt dyrt.

   Du har helt rätt. Man skall leva galet så länge man kan.

   Delete
 2. Du är inte ensam om att inte riktigt ha koll på livet ;) Jag funderar fortfarande vad jag vill syssla med :P haha :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Skönt att höra att jag inte är ensam! Det hjälper verkligen! :D

   Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...